Αποφασισμένος να αλλάξει τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Αλέξης Τσίπρας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αποφασισμένος να αλλάξει τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Αλέξης Τσίπρας
Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθαρίζει σε όλους τους τόνους και προς όλες τις κατευθύνσεις πως τις αποφάσεις για τον ΣΥΡΙΖΑ, τις παίρνει αυτός και κανένας άλλος.

Αποφασισμένος να αλλάξει τον ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος έχει κατασταλάξει όσον αφορά το που θέλει να τον πάει και μπορεί στο ξεκίνημα να προσπάθησε να πετύχει τον στόχο του με αμοιβαίες υποχωρήσεις και δείχνοντας συγκατάβαση, το τελευταίο διάστημα όμως έχει αλλάξει τακτική.

Επιλέγει να συγκρουστεί, όπου το θεωρεί απαραίτητο και ξεκαθαρίζει σε όλους τους τόνους και προς όλες τις κατευθύνσεις πως τις αποφάσεις για τα «κρίσιμα», αλλά και για τον ΣΥΡΙΖΑ του αύριο, τις παίρνει αυτός και κανένας άλλος.

Δεν ήταν ασφαλώς τυχαία η στάση που κράτησε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της κεντρικής επιτροπής του κόμματος στις 15 Φεβρουαρίου όταν κι έδειξε αποφασισμένος να «πάρει το παιχνίδι πλέον στα χέρια του» και να προχωρήσει στον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ όπως εκείνος επιθυμεί να γίνει.

Σειρά τώρα είχε η νεολαία του κόμματος, που το τελευταίο διάστημα βρίσκεται διαρκώς σε «γραμμή σύγκρουσης» με την κεντρική διοίκηση. Η στάση τους στο θέμα του προσφυγικού ήταν απλά το… κερασάκι στην τούρτα. Τα προβλήματα είχαν ξεκινήσει με την «γκρίνια» από την πλευρά της νεολαίας για την προσπάθεια του μετασχηματισμού και της μετακίνησης του κόμματος προς το κέντρο, αλλά και με την άρνηση της να διευρυνθεί καλωσορίζοντας στους κόλπους της τα προερχόμενα από την ΠΑΣΠ μέλη.

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίζονταν ενοχλημένος από τη στάση τους και δεν έκρυψε την άποψη του μιλώντας και στο κεντρικό δελτίο του MEGA προχθές όπου χαρακτήρισε τις απόψεις της νεολαίας για το προσφυγικό, ούτε λίγο – ούτε πολύ «ουτοπικές».

«Προσοχή» και «υπευθυνότητα» όταν γίνεται αναφορά σε κρίσιμα εθνικά θέματα

Στη χθεσινή συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας άκουσε μερίδα στελεχών του να υπερασπίζονται τη στάση των «νεολαίων», όμως ο ίδιος απάντησε πως θα πρέπει να υπάρξει «προσοχή» και «υπευθυνότητα» όταν γίνεται αναφορά σε κρίσιμα εθνικά θέματα.

Όπως σημειώθηκε μάλιστα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε δεν έχει στην παρούσα φάση «καμία διάθεση να προσπαθεί να μαζέψει θέσεις που δεν βοηθούν στο να δείξει το κόμμα ένα σοβαρό πρόσωπο απέναντι στις εξελίξεις».

Κάπως έτσι ήρθε και η αναβολή του Συνεδρίου της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει σήμερα. Και μπορεί επισήμως για την συγκεκριμένη απόφαση να ευθύνεται η έξαρση του κοροναϊού, αλλά το γεγονός πως η αναβολή του Συνεδρίου κυκλοφόρησε ως φήμη πριν από μια εβδομάδα, δείχνει πως οι λόγοι της αναβολής δεν ήταν, προφανώς, μόνο ο επικίνδυνος ιός.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει αποφασισμένος να προχωρήσει «καθαρίζοντας» τον δρόμο του και να φέρει το κόμμα του στο σημείο που επιθυμεί χωρίς να υποκύψει στην πορεία σε συμβιβασμούς και πιέσεις. Είτε αυτές προέρχονται από την «παλιά φρουρά» του κόμματος, είτε από τη νεολαία του.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider