Τσίπρας: Πάρτε πίσω την επίταξη στα νησιά - Έχετε μετατρέψει τη χώρα σε φαρ ουέστ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τσίπρας: Πάρτε πίσω την επίταξη στα νησιά - Έχετε μετατρέψει τη χώρα σε φαρ ουέστ
«Με τις ιδεοληψίες σας και τον αυταρχισμό σας και την διαχειριστική σας ανικανότητα παράγετε ανασφάλεια και φόβο» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από το βήμα της Βουλής.

Τη συζήτηση για το φορολογικό επισκίασε η «απόβαση» των ΜΑΤ στα νησιά του Βορείου Αιγαίου με την αντιπολίτευση να αντιδρά στη Βουλή για τις κινήσεις της κυβέρνησης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας χρησιμοποίησε τουλάχιστον την μισή του ομιλία για να αναφερθεί τα πρόσφατα κρούσματα αστυνομικής αυθαιρεσίας αλλά και την αποστολή των ΜΑΤ στα νησιά για τις επιτάξεις. «Εσείς ήσασταν που υποτίθεται θα φέρνατε στη χώρα την τάξη και την ασφάλεια. Όμως σήμερα έχετε οδηγήσει την χώρα στα πρόθυρα του χάους και σε γενικευμένη ανασφάλεια.

Με τις ιδεοληψίες σας και τον αυταρχισμό σας και την διαχειριστική σας ανικανότητα παράγετε ανασφάλεια και φόβο περισσότερο απ’ όσο ο Έλληνας μπορεί να καταναλώσει. Νομίζετε ότι μπορείτε να κυβερνάτε μόνο με αλαζονεία και αυταρχισμό, αρκεί το επικοινωνιακό επιτελείο και η στήριξη από το ΜΜΕ.

Μετατρέπετε τα νησιά σε πεδία εμφύλιας σύρραξης

Δώσατε όπλα σε ανεκπαίδευτους αστυνομικούς να κυκλοφορούν στους δρόμους για να δείξετε ότι αυξάνονται οι περιπολίες. Και δεν έχουμε θρηνήσει θύματα από θαύμα. Πως δίνεις όπλο σε ανεκπαίδευτους; Την μια χτυπήθηκαν από μπράβους και απώλεσαν το όπλο, την άλλη αστυνομικός με πολιτικά βρέθηκε με προτεταμένο όπλο μέσα σε πανεπιστήμιο, προχθές ένας άλλος το χρησιμοποίησε επειδή τράκαρε με κάποιον. Μπορεί να αισθάνετε ασφαλής ο πολίτης; Έχετε μετατρέψει τη χώρα σε φαρ ουέστ.

Οργανώσατε απόβαση στα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Γινόμαστε μάρτυρες βίας πολεμικής έντασης. Ανεξέλεγκτης και επικίνδυνης. Ποιος έχει την ευθύνη γι αυτήν την εικόνα, του εμφύλιου διχασμού. Ποιος έδωσε εντολή στα ΜΑΤ να σπάνε τα αυτοκίνητα των πολιτών, ποιος έδωσε εντολή να υβρίζουν τους κατοίκους που διαμαρτύρονται και να τους λένε τουρκόσπορους. Θα αναλάβει κανείς την ευθύνη, έστω ένας για την αθλιότητα.

Τα βάζετε με τον περιφερειάρχη. Εσείς δεν πανηγυρίζατε για την εκλογή του; Δεν λέγατε ότι βάφτηκε ο χάρτης μπλε; Ο Μητσοτάκης δεν τα έλεγε; Τώρα αυτός είναι το πρόβλημα; Άθλια εικόνα ντροπής ο ξυλοδαρμός αστυνομικών στα δωμάτιά τους. Θα υποβάλλει κανείς παραίτηση γι αυτές τις εικόνες που βλέπουμε; Ο Χρυσοχοΐδης που έχει οδηγήσει την χώρα εδώ, θα υποβάλλει παραίτηση ή όχι; Γιατί αν όχι την βασική ευθύνη δεν την έχουν οι υπουργοί, αλλά ο πρωθυπουργός, ο κ. Μητσοτάκης. Αυτός είναι ο υπεύθυνος για την εικόνα μπάχαλου και χάους.

Την ώρα που έπρεπε να πρυτανεύει η εθνική ομοψυχία απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα, μετατρέπετε τα νησιά σε πεδία εμφύλιας σύρραξης. Η ευθύνη ανήκει εξ ολοκλήρου στον πρωθυπουργό και οφείλει να έρθει εδώ και να την αναλάβει. Πάρτε πίσω την ΠΝΠ για την επίταξη. Να απομακρύνετε τις δυνάμεις καταστολής από τα νησιά, να ανακαλέσετε την δημιουργία φυλακών στα νησιά. Να ανακαλέσετε την ρατσιστική αθλιότητα Πέτσα ότι το κάνετε για τον κορονοϊό. Να σταματήσετε αυτούς τους σχεδιασμούς της καταστολής εις βάρος των κατοίκων των νησιών και επειδή δεν είμαστε ίδιοι, πάρτε πίσω την ΠΝΠ και ελάτε να συμβάλλουμε στην κατάρτιση αναγκαίου εθνικού σχεδίου για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης».

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider