Πέτσας: Είμαστε έτοιμοι για τον κοροναϊό

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πέτσας: Είμαστε έτοιμοι για τον κοροναϊό
«Αν υπάρξει μεγάλη έξαρση είναι πιθανό να δούμε εικόνες Ιταλίας, αλλά το σχέδιο της κυβέρνησης τα προβλέπει όλα», υποστηρίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Για την ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού για τον κοροναϊό, μετά το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Ελλάδα – και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη – μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

«Έχουμε δει από χτες ότι αυτή η προετοιμασία απέδωσε», δήλωσε ο κ. Πέτσας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ερωτηθείς συγκεκριμένα για το πρώτο κρούσμα στη χώρα μας.

Δεν χρειάζεται πανικός

«Κάνουμε ό,τι μπορούμε να ενημερώνουμε τον κόσμο ότι είναι μια ήπια νόσος και δεν χρειάζεται πανικός. Παρακολουθούμε κάθε μέρα την εικόνα», ανέφερε στη συνέχεια.

«Αν υπάρξει μεγάλη έξαρση είναι πιθανό να δούμε εικόνες Ιταλίας, αλλά το σχέδιο της κυβέρνησης τα προβλέπει όλα», τόνισε ο κ. Πέτσας συμπληρώνοντας ότι θα ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών.

«Έχουμε κάνει τις απαραίτητες ενέργειες για έξτρα πόρους στο Υπουργείο Υγείας. Είμαστε έτοιμοι και για ενδεχόμενο εξάπλωσης του ιού», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider