Τα τέσσερα «μέτωπα» της αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τα τέσσερα «μέτωπα» της αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης φτιάχνει πλέον το δικό της αντιπολιτευτικό αφήγημα, δίνοντας έμφαση στις «απατηλές υποσχέσεις της ΝΔ».

Σε τέσσερα συγκεκριμένα μέτωπα φαίνεται να εστιάζει τον αντιπολιτευτικό του λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ με τα στελέχη της Κουμουνδούρου να ξεκαθαρίζουν πως δεν πρόκειται να αφήσουν πλέον τίποτα να… πέσει κάτω.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης φτιάχνει πλέον το δικό της αντιπολιτευτικό αφήγημα, δίνοντας έμφαση στις «απατηλές υποσχέσεις της ΝΔ» που όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά «διαψεύδει καθημερινά τον προεκλογικό της λόγο».

Τα τέσσερα «μέτωπα»

Ο ΣΥΡΙΖΑ εστιάζει σε τέσσερα «μέτωπα», οξύνοντάς τον αντιπολιτευτικό του λόγο και πρόκειται για τέσσερεις τομείς πάνω στους οποίους, όπως πιστεύουν στην Κουμουνδούρου, η ΝΔ βρίσκεται έκθετη.

Ο πρώτος τομέας είναι οι εξελίξεις στην προανακριτική επιτροπή για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, με την κατάθεση των προστατευόμενων μαρτύρων. Όπως σημειώνοντας χθες από πηγές του κόμματος «η κατάθεση του προστατευόμενου μάρτυρα Μάξιμου Σαράφη, δεν άλλαξε τις αρχικές του μαρτυρίες επιβεβαιώνοντας «όλα όσα έχει καταθέσει στην Εισαγγελία Διαφθοράς», είπε ότι ο Φρουζής είχε σχέσεις με τους υπουργούς Λοβέρδο και Γεωργιάδη και μίλησε για δωροδοκία τους, όπως το ίδιο φέρεται να υποστήριξε και για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο».

Η κατάθεση αυτή φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το αφήγημα περί σχέσεων της ΝΔ με την διαφθορά και φυσικά στην Κουμουνδούρου δεν πρόκειται να το αφήσουν ανεκμετάλλευτο.

Παράλληλα ο ΣΥΡΙΖΑ εστιάζει και στην έκρυθμη κατάσταση που υπάρχει στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου με την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην κατασκευή των κλειστών δομών, απόφαση στην οποία αντιδρούν έντονα οι τοπικές κοινωνίες.

Ο Αλέξης Χαρίτσης με χθεσινή του δήλωση έδωσε το στίγμα του λόγου του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ρίχνει λάδι στη φωτιά. Αντί να δώσει λύσεις, καταφεύγει στην πυγμή και τη βία, χωρίς μάλιστα να προβαίνει στην απαραίτητη ενημέρωση για τις κινήσεις της. Οι απαράδεκτες και αντιδημοκρατικές αυτές τακτικές το μόνο που κάνουν είναι να υπονομεύουν τη δημοκρατία. Δεν θα επιτρέψουμε στον κ. Μητσοτάκη και την κυβέρνηση του να μετατρέψουν τα νησιά σε πεδίο μάχης. Καθιστούμε τον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Χρυσοχοΐδη αποκλειστικά υπεύθυνους για την ομαλότητα και τη σωματική ακεραιότητα των πολιτών στα νησιά μας».

Ο τρίτος τομέας ο οποίος εστιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το ασφαλιστικό νομοσχέδιο για το οποίο ξεκινάει σήμερα η συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής. Στον ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν πως πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που αποδεικνύει «την εξαπάτηση της μεσαίας τάξης», σημειώνοντας πως «πλήττει στοχευμένα τους χαμηλοσυνταξιούχους και τους επαγγελματίες των κατώτερων και μεσαίων εισοδημάτων».

Τέλος, ο τέταρτος τομέας πάνω στον οποίο οξύνει τον πολιτικό του λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η ασφάλεια των πολιτών με αφορμή και το συμβάν της ΑΣΟΕΕ, με τον αστυνομικό ο οποίος τράβηξε πιστόλι εναντίον φοιτητών.

Πριν από λίγες ημέρες, η κυβέρνηση αναγκάστηκε να παραδεχτεί πως έχει στελεχώσει τη μάχιμη ομάδα ΔΙΑΣ με 1500 ελάχιστα εκπαιδευμένους ειδικούς φρουρούς που αναξιοκρατικά προσέλαβε μετά τις εκλογές. Μάλιστα, ένας από αυτούς τις προάλλες έχασε το υπηρεσιακό του όπλο, αφού πρώτα αυτό εκπυρσοκρότησε, έπειτα από συμπλοκή με μπράβους της νύχτας.

«Το βίντεο που έχει δοθεί στη δημοσιότητα κυριολεκτικά κόβει την ανάσα» σημειώνουν στον ΣΥΡΙΖΑ. «Απαιτούμε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη να απαντήσει άμεσα σε συγκεκριμένα ερωτήματα. Ήταν αστυνομικός ο άνδρας αυτός; Ήταν εν υπηρεσία, ήταν εκτός υπηρεσίας;

Ήταν μήπως ένας από τους ειδικούς φρουρούς που με ελάχιστη εκπαίδευση έχουν στελεχώσει την ομάδα ΔΙΑΣ;

Σε κάθε περίπτωση, τους καθιστούμε υπευθύνους για οτιδήποτε ο μη γένοιτο τραγικό συμβεί και τους ζητάμε άμεσα να αλλάξουν πορεία, άμεσα να αλλάξουν πολιτική» σημειώνουν από την Κουμουνδούρου.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider