Με βάση την επίδοση οι μετεγγραφές στα Πανεπιστήμια από το νέο ακαδημαϊκό έτος

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με βάση την επίδοση οι μετεγγραφές στα Πανεπιστήμια από το νέο ακαδημαϊκό έτος
Η ρύθμιση για τον περιορισμό των μετεγγραφών θα παρουσιαστεί αύριο στον κ. Μητσοτάκη.

Από την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά αλλάζει το σύστημα μετεγγραφών στα Πανεπιστήμια με απόφαση του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, θα ισχύει βαθμολογική βάση για τις μετεγγραφές και η επίδοση των υποψηφίων που επιθυμούν να μετεγγραφούν από περιφερειακό ΑΕΙ σε κάποιο της Αθήνας ή της Θεσσαλονίκης δεν θα πρέπει να είναι κάτω από το 70%-80% της βάσης του τμήματος στο οποίο επιθυμούν να μετακινηθούν.

Να θυμίσουμε ότι μέχρι σήμερα όπως αναφέρει η Καθημερινή φοιτητής με μέσο όρο βαθμό 4 στις πανελλαδικές εξετάσεις μπορούσε να πάρει μετεγγραφή σε τμήμα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ, πρώην ΑΣΟΕΕ) στο οποίο η βάση είναι 18.

Η ρύθμιση, που αποτελεί διαχρονικό αίτημα των πανεπιστημιακών για περιορισμό των μετεγγραφών, αναμένεται να παρουσιαστεί αύριο, Δευτέρα, από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων στον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Πρόκειται να συμπεριληφθεί σε προσεχές νομοσχέδιο, ώστε έγκαιρα να γίνει γνωστή στους φετινούς υποψηφίους των πανελλαδικών, προτού συμπληρώσουν το μηχανογραφικό δελτίο τους, όπως και η λίστα με τα αντίστοιχα τμήματα ΑΕΙ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider