Προχωρά με τα κλειστά κέντρα η κυβέρνηση

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Προχωρά με τα κλειστά κέντρα η κυβέρνηση
Ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου δήλωσε ότι θέλει ότι ο διάλογος να γίνει από μηδενική βάση και όχι στη βάση της δημιουργίας των κλειστών κέντρων στα νησιά.

Μετά τη νέα οπισθοχώρηση του περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου για τη συζήτηση αναφορικά με τα κλειστά κέντρα, η κυβέρνηση προχωρά με τον σχεδιασμό της ως έχει.

Η σπουδή του περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη να πετάξει…άουτ την πάσα της κυβέρνησης για διάλογο της τελευταίας στιγμής, αναφορικά με την χωροθέτηση των κλειστών κέντρων, σημαίνει ότι ο κυβερνητικός σχεδιασμός προχωρά αταλάντευτα τις ερχόμενες μέρες.

Ο κ. Μουτζούρης, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έγραψε ότι είχε αντιληφθεί ότι ο διάλογος θα γίνει από μηδενική βάση και όχι στη βάση της δημιουργίας των κλειστών κέντρων στα νησιά, αναζητώντας απλά μια εναλλακτική τοποθεσία. Βεβαίως, η κυβέρνηση ποτέ δεν είχε πει κάτι τέτοιο. Και, όπως μετέδιδε από χθες το Reader.gr, παρά τις εσφαλμένες εντυπώσεις υπαναχώρησης που δημιουργήθηκαν από τη λέξη «πάγωμα», εντούτοις η κυβέρνηση ποτέ δεν υποχώρησε από τον βασικό σχεδιασμό που ήταν η δημιουργία κλειστών κέντρων.

Εξαιρετικά κρίσιμα τα κλειστά κέντρα για την κυβέρνηση

Κάπως έτσι, ο…μουτζούρης πάει στον κ. Μουτζούρη, ο οποίος εμφανίστηκε από τη μια πρόθυμος να μπει σε διάλογο και από την άλλη αταλάντευτος στη βούλησή του αυτός να ξεκινήσει από μηδενική βάση. Γνωρίζοντας, άλλωστε, τις συνεχείς μετατοπίσεις του περιφερειάρχη, η κυβέρνηση έσπευσε να προτείνει τον τελευταίο γύρο διαλόγου, γνωρίζοντας ότι θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να εξευρεθεί μια εναλλακτική λύση. Βεβαίως, η κυβέρνηση ενέπλεξε και τις τοπικές αρχές στην εξίσωση, ώστε να είναι μέρος μιας λύσης και όχι απλώς να…πετούν πέτρες απ’ έξω στον εν εξελίξει σχεδιασμό.

Όπως διαμηνύει αρμόδιος υπουργός στο Reader.gr, συνεπώς, αν ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου δεν συναντηθεί με τους δημάρχους, προκειμένου να προτείνουν κάποιες εναλλακτικές στην κυβέρνηση, ο σχεδιασμός για τα κλειστά κέντρα θα προχωρήσει ως έχει και χωρίς καμία υπαναχώρηση, στις τοποθεσίες που έχουν προεπιλεγεί μέσω της ΠΝΠ που εξέδωσε προ ημερών η κυβέρνηση. Χαρακτηριστικό, βεβαίως, είναι ότι υπάρχει και ρήγμα εντός της αυτοδιοίκησης, με δημάρχους νησιωτικών περιοχών να μην συμφωνούν με τους χειρισμούς του περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου.

Κάπως έτσι, η κυβέρνηση αφήνει πίσω την εσφαλμένη εικόνα που δημιουργήθηκε από την αίσθηση παγώματος του σχεδιασμού, με κυβερνητικές πηγές να εξηγούν στο Reader.gr ότι ποτέ δεν υπήρξε τέτοια πρόθεση από μέρους του κυβερνητικού επιτελείου, από τη στιγμή που τα κλειστά κέντρα θεωρούνται εξαιρετικά κρίσιμα και για την αποσυμφόρηση των νησιών.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider