Προανακριτική: Κλήτευση των προστατευόμενων μαρτύρων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Προανακριτική: Κλήτευση των προστατευόμενων μαρτύρων
Δύο προστατευόμενους μάρτυρες αποφάσισε να εξετάσει η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής.

Με ομόφωνη απόφασή της η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής αποφάσε να εξετάσει τους δύο προστατευόμενους μάρτυρες με τις κωδικές ονομασίες «Αικατερίνη Κελέση» και «Μάξιμος Σαράφης».

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, η επίμαχη απόφαση θα διαβιβαστεί από το προεδρείο της Επιτροπής στους αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, Λάμπρο Σοφουλάκη και Ευάγγελο Ζαχαρή, εντός της ημέρας - το αργότερο αύριο, ζητώντας να τους υποδείξουν τον κατάλληλο χώρο εκτός Κοινοβουλίου και την ώρα που αυτή η εξέταση μπορεί να γίνει, αξιώνοντας να πραγματοποιηθεί ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που το έπραξαν οι προστατευόμενοι μάρτυρες και ενώπιον του κ. Σοφουλάκη στις 4 Δεκεμβρίου 2019.

Κοινώς με «κουκούλες» ή χωρίς. Με αλλοιωμένα δηλαδή τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους ενδεχομένως και της φωνής τους ή χωρίς καμία κάλυψη. Αυτό θα το υποδείξουν οι δύο αντεισαγγελείς κατά τον τρόπο που έγιναν οι συμπληρωματικές καταθέσεις ενώπιών τους. Μέλη της Προανακριτικής υποθέτουν ότι η κατάθεση στον Άρειο Πάγο έγινε άνευ «κουκούλας».

Σε κάθε περίπτωση πάντως, τόνιζαν βουλευτές της ΝΔ στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, η εξέταση πρέπει να γίνει με φυσική παρουσία των αποκαλούμενων «Κελέση» και «Σαράφη» στον ίδιο χώρο και όντας απέναντι από το κλιμάκιο των μελών της Επιτροπής, απατριζόμενο από τον Πρόεδρο Γιάννη Μπούγα και τους εισηγητές των κομμάτων.

Αν και η διαδικασία αναμένεται να διευκρινιστεί επακριβώς τις επόμενες ημέρες, βουλευτές της πλειοψηφίας, θεωρούν ότι η Προανακριτική μετά την κατάθεση των δύο προστατευόμενων μαρτύρων σε εισαγγελικό λειτουργό πέραν της Εισαγγελίας Διαφθοράς, καθιστά το δικαίωμά τους για εξέτασή τους εκ προοιμίου βάσιμο νομικά.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider