Ηχηρή προειδοποίηση Μητσοτάκη για διακοπή του πρωταθλήματος

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ηχηρή προειδοποίηση Μητσοτάκη για διακοπή του πρωταθλήματος
Οι ελληνικοί σύλλογοι θα αποκλειστούν από κάθε ευρωπαϊκή διοργάνωση και οι ιδιοκτήτες τους από τα έσοδά τους προειδοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Να λήξει τώρα η ένταση που έχει δημιουργηθεί μεταξύ των ΠΑΕ, κάλεσε τους ιδιοκτήτες τους, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προειδοποιώντας τους πως σε αντίθετη περίπτωση θα εφαρμόσει... θατσερικές λύσεις όπως ο αποκλεισμός των ελληνικών ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και βέβαια η διακοπή του ελληνικού πρωταθλήματος. «Καθόλου πρωτάθλημα, παρά αυτό το πρωτάθλημα»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παίρνοντας τον λόγο κατά τη συζήτηση της συμφωνίας με τις ΗΠΑ στη Βουλή, ξεκίνησε παίρνοντας θέση σχετικά με τα όσα έχουν προκύψει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Απάντησε μάλιστα στον Αλέξη Τσίπρα που τον κατηγόρησε πως περνάει δύσκολες ώρες για το ποδόσφαιρο «καλύτερα για το ποδόσφαιρο, παρά για άχρηστα δημοψηφίσματα και για κλείσιμο τραπεζών», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε τις πρόσφατες παρεμβάσεις οπαδών σε βουλευτικά γραφεία στη Θεσσαλονίκη δράσεις «οπαδικών στρατών». «Προσωπικά θα πράξω αυτό που επιβάλλει η συνείδησή μου, με γνώμονα το συμφέρον της χώρας. Προειδοποιώ όσους δυναμιτίζουν την κοινωνική ομαλότητα να ξεχάσουν τα σχέδιά της, η κυβέρνηση έχει τρόπο να προστατέψει την κοινωνία. Ο αθλητισμός υπάρχει για να ενώνει. Όμως και σε αυτή την περίπτωση, θεωρώ ότι πίσω από ένα μεγάλο πρόβλημα κρύβεται και μια μεγάλη ευκαιρία. Θα ήθελα όλοι οι υπεύθυνοι να την αξιοποιήσουν, σε μια ύστατη προσπάθεια συνεννόησης με την ευθύνη και της FIFA και της UEFA.

Διαφορετικά οι ελληνικοί σύλλογοι θα αποκλειστούν από κάθε ευρωπαϊκή διοργάνωση και οι ιδιοκτήτες τους από τα έσοδά τους. Στην περίπτωση που το άρρωστο κλίμα συνεχιστεί επί μακρόν, θα αναγκαστούμε να διακόψουμε το πρωτάθλημα, είναι καλύτερα να μην έχουμε κανένα πρωτάθλημα παρά αυτό.

Θα κληθούν οι πρόεδροι FIFA και UEFA για να συντάξουμε μνημόνιο ανάτασης και επανεκκίνησης του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Δεν είναι καινούργιο φαινόμενο. 20 χρόνια το ελληνικό ποδόσφαιρο ταλανίζεται από τέτοια γεγονότα. Καμία κυβέρνηση δεν κατάφερε να το αντιμετωπίσει, ούτε αυτή του ΣΥΡΙΖΑ. Ας μην μπούμε στη συζήτηση ποιος έκανε παρέα με ποιον διαπλεκόμενο. Ας συμφωνήσουμε ότι η φωτεινή Ελλάδα δεν μπορεί να φυλακίζεται σε μια γκρίζα κερκίδα. Χρέος μας να μην αφήσουμε την κοινωνική ζωή να γίνει ποδοσφαιρική αρένα.
Να μην επιτρέψουμε καμία μάχη ιδιωτικώ ν συμφερόντων να σκεπάσει την καθημερινή μάχη του Έλληνα πολίτη για να προκύψει. Σε κίνηση καταλλαγής ψηφίσαμε νομοθετική ρύθμιση γι ανα αμβλυνθούν οι αντιδράσεις από τη γνωμοδότηση της ΕΕΑ. Σύμφωνα με τη νέα διάταξη η παρανομία θα οδηγεί στην τιμωρία, όχι μόμως στην εξόντωση.
Α. Συμφωνείτε ή διαφωνείτε;
Δεν μιλάμε για διευθέτηση, αλλά για παρέμβαση για να πέσουν οι τόνοι. Για την υπόθεση θα επιλειφθεί η αθλητική Δικαιοσύνη. Έκρινα προσωπικά ότι μια ποδοσφαιρική διαμάχη δεν επιτρέπεται να μετεξελιχθεί σε πολιτική. Τόλμησα να απομακρύνω τον ευρωβουλευτή μας που λειτούργησε ως οπαδός.
Η πολιτεία λειτούργησε με κριτήρια πολιτικά και όχι οπαδικά και με πυξίδα την ενότητα των πολιτών αποκρούοντας άθλιες διχαστικές κραυγές, ότι η χώρα θα κοπεί στα 2. Απέναντι σ’ αυτή την κατάσταση που επαναφέρει στο μυαλό όλων παλιούς όρους όπως νταβατζήδες και διαπλοκή, εσείς απλά σιωπάτε. Οι υπόλοιποι επέλεξαν την αποχή.
Η μετριοπαθής προσέγγιση της κυβέρνησης συγκεντρώνει τα πυρά των φανατικών. Ήταν η μόνη αναγκαία και επιβεβλημμένη. Μερικοί εξέλαβαν ως αδυναμία την πρόθεσή μας και επιμένουν να μεταφέρουν τις διαφορές από τα γήπεδα στην κοινωνία. Χρησιμοποιούν οπαδικούς στρατούς γιθα να απειλούν βουλευτές. Μετατρέπουν ΜΜΕ σε φερέφωνα, δηλητηριάζοντας την κοινή γνώμη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider