ΣΥΡΙΖΑ: Ο οδικός χάρτης προς το συνέδριο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΣΥΡΙΖΑ: Ο οδικός χάρτης προς το συνέδριο
Στις 14 Φεβρουαρίου ο ΣΥΡΙΖΑ θα πραγματοποιήσει μια μεγάλη συγκέντρωση στην Αθήνα.

Ολοκληρώθηκε η «μαραθώνια» συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, όπου καθορίστηκε ο οδικός χάρτης προς το συνέδριο.

Το επόμενο Σαββατοκύριακο είναι πιθανό να διεξαχθεί η συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής, όπου θα συζητηθεί τόσο το κείμενο – απολογισμός της πορείας του κόμματος και της διακυβέρνησης του, το οποίο έχει αναλάβει να συγγράψει η επιτροπή που αποτελείται από τους Δραγασάκη, Μπαλτά και Δρίτσα, ενώ θα συζητηθεί και το αν θα υπάρξει εισήγηση για προσθήκη στο όνομα του κόμματος, στο μεγάλο Συνέδριο του Μαΐου. Τη διαδικασία για τα «βαφτίσια» του ΣΥΡΙΖΑ θα την αποφασίσουν τα μέλη της κεντρικής επιτροπής και πιο συγκεκριμένα στις 5 Απριλίου θα διεξαχθεί ένα δημοψήφισμα των μελών του κόμματος. Εκεί είναι πιθανό να τεθεί ζήτημα για την προσθήκη ενός ονόματος με «πράσινα χαρακτηριστικά», χωρίς όμως αυτό να θεωρείται βέβαιο. Ούτως ή άλλως τα ερωτήματα που θα τεθούν προς ψηφοφορία από τα μέλη, θα αποφασιστούν στην κεντρική επιτροπή.

Η εκλογή των συνέδρων αποφασίστηκε να γίνει το πρώτο σαββατοκύριακο του ίδιου μήνα.

Εξάλλου αποφασίστηκε να γίνει μια μεγάλη συγκέντρωση στην Αθήνα με ομιλητή τον πρόεδρο του κόμματος, στις 14 Φεβρουαρίου, όπως είχε συζητηθεί και στο τελευταίο πολιτικό συμβούλιο.

Την επόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα την Τετάρτη θα συνεδριάσει και πάλι η πολιτική γραμματεία του κόμματος, ενώ την Πέμπτη θα συνεδριάσει το πολιτικό συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider