Σκληραίνει την αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αναζητά συμμαχίες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σκληραίνει την αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αναζητά συμμαχίες
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει εδώ και δύο εβδομάδες περίπου καταθέσει ερώτηση στον πρωθυπουργό σχετικά με τα εργασιακά.

Μπορεί την προηγούμενη εβδομάδα ο ΣΥΡΙΖΑ να ψήφισε την πρόταση της ΝΔ για πρόεδρο της Δημοκρατίας και να έδειξε «πνεύμα συναίνεσης», όμως κάπου εδώ σταματάει η… σύμπλευση με την κυβέρνηση.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα βρίσκεται σήμερα στην Ηλεία, όπου θα μιλήσει σε συγκέντρωση μελών για την διεύρυνση του κόμματος κι αναμένεται να δώσει ένα μικρό στίγμα της «επίθεσης» που ετοιμάζεται να εξαπολύσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη στο τέλος της εβδομάδας, όταν και οι δύο τους θα «αναμετρηθούν» στη Βουλή.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει εδώ και δύο εβδομάδες περίπου καταθέσει ερώτηση στον πρωθυπουργό σχετικά με τα εργασιακά, ερώτηση που ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έχει δεσμευθεί πως θα απαντήσει την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου στην Ώρα του πρωθυπουργού.

Στην ερώτηση που έχει στείλει ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ έχει δώσει μια πρώτη «γεύση» της ρητορικής που θα ακολουθήσει αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Μέσα σε έξι μήνες η κυβέρνησή σας έχει υλοποιήσει παρεμβάσεις στα εργασιακά που αφαιρούν δικαιώματα, καταργούν μέτρα προστασίας των εργαζομένων και οδηγούν σε μειώσεις μισθών».

Με αφορμή την παρουσία και των δύο αρχηγών στη Βουλή πάντως ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να αναφερθεί και σε άλλα θέματα της επικαιρότητας, όπως είναι για παράδειγμα το ασφαλιστικό, το οποίο ήδη κυριαρχεί στον αντιπολιτευτικό λόγο του ΣΥΡΙΖΑ.

Από την Κουμουνδούρου σημειώνουν πως το ασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης ΝΔ που αναρτήθηκε για διαβούλευση «επιβεβαιώνει τη στρατηγική της επιλογή για επιβάρυνση των πολλών προς όφελος ελαχίστων» και σημειώνει πως «δημιουργεί, ένα ευνοϊκό πλαίσιο κινήτρων για στροφή στην ιδιωτική ασφάλιση».

Αναζητά «συμμάχους»

Ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί ήδη να έχει «καλωσορίσει» στον ΣΥΡΙΖΑ, από τις εκλογές του Ιουλίου έως τώρα αρκετά στελέχη που ανήκαν σε άλλους χώρους κατά το παρελθόν, όμως το «άνοιγμα» του κόμματος δεν φαίνεται να σταματά σε αυτούς που ήδη έχουν ανακοινωθεί.

Οι «συμμαχίες» όμως δεν αφορούν μόνο πρόσωπα, αλλά και διάφορες κινήσεις και στο πλαίσιο αυτό συναντήθηκε την Παρασκευή με τον Νίκο Κοτζιά και άλλα στελέχη του «Πράττω».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιθυμεί ουσιαστικά ο ΣΥΡΙΖΑ να συσπειρώσει γύρω του όσο το δυνατόν περισσότερες προοδευτικές δυνάμεις έχοντας ως «κοινό εχθρό» την «δεξιά – νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη».

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider