Τα ραντεβού του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Νταβός

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τα ραντεβού του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Νταβός
Μπαράζ συναντήσεων θα έχει ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός.

Για ένα μπαράζ επαφών μέσα σε 24 ώρες ετοιμάζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, με τον πρωθυπουργό να αναχωρεί την Τετάρτη για το ελβετικό χειμερινό θέρετρο, λίγες ώρες μετά την ψηφοφορία που θα αναδείξει την Κατερίνα Σακελλαροπούλου νέα Πρόεδρο της Δημοκρατίας με ευρεία πλειοψηφία.

Ο κ. Μητσοτάκης θα μιλήσει στο φόρουμ, συζητώντας με τον Νάιαλ Φέργκιουσον, το μεσημέρι της Πέμπτης, ενώ θα μιλήσει και για το Green New Deal, το νέο σχέδιο της Ε.Ε. για το περιβάλλον, από κοινού με τον εκτελεστικό αντιπρόεδρο της Κομισιόν Φρανς Τίμερμανς και τον πρωθυπουργό της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε στην Ολομέλεια του Φόρουμ.

Στο Νταβός δεν θα βρίσκεται ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, αλλά ο υπουργός Εξωτερικών της γείτονος, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, τον οποίο δεν θα συναντήσει ο κ. Μητσοτάκης. Στα πολιτικά ραντεβού του πρωθυπουργού μέχρι αυτή τη στιγμή συγκαταλέγονται η πρόεδρος της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης Άννεγκρετ Κραμπ-Κάρενμπαουερ, αλλά και ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μπρυνό Λε Μερ, λίγες μέρες πριν την επίσκεψη Μητσοτάκη στο Παρίσι, με το βλέμμα σαφώς στραμμένο στη μείωση των πλεονασμάτων.

Και οι επενδύσεις στην ατζέντα του Μητσοτάκη

Βεβαίως, ο κ. Μητσοτάκης θα έχει και μια σειρά ραντεβού επενδυτικού ενδιαφέροντος. Για παράδειγμα, θα ξεναγηθεί στις εγκαταστάσεις της Microsoft από τον πρόεδρο της εταιρείας Μπραντ Σμιθ, με τον οποίο θα έχει και συνάντηση, ενώ ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί, επίσης, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Google Σουντάρ Πιντσάι. Ακόμα, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να δει της CEO της Visa Europe Σάρλοτ Χογκ, ενώ θα συνομιλήσει και με στελέχη της ζυθοποιίας Heineken που ενδιαφέρονται για επενδύσεις στην Ελλάδα.

Ενδιαφέρον θα έχει, βεβαίως, και η συνέντευξη που θα παραχωρήσει ο κ. Μητσοτάκης στο Bloomberg, σε απευθείας μετάδοση, το μεσημέρι της Πέμπτης, ενώ για το πρωινό της Παρασκευής έχει προγραμματιστεί συνάντησή του με τον πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης της Βενεζουέλας-τον οποίο η Ελλάδα αναγνωρίζει ως νόμιμο πρόεδρο της χώρας-Χουάν Γκουαϊδό.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider