Οι τέσσερις άξονες της «ατζέντας» του Αλέξη Τσίπρα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι τέσσερις άξονες της «ατζέντας» του Αλέξη Τσίπρα
Οι τέσσερις άξονες της «ατζέντας» Τσίπρα στη σημερινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Για τους τέσσερις άξονες στους οποίος επικεντρώνεται ο ΣΥΡΙΖΑ θα μιλήσει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Εκλογικός Νόμος, Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εξωτερική πολιτική αλλά και εργασιακά αποτελούν τους τέσσσερις τομείς στους οποίους επικεντρώνεται ο ΣΥΡΙΖΑ και για τους οποίους αναμένεται να αναφερθεί ο Αλέξης Τσίπρας στην εισήγηση του στη σημερινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος.

Ο αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε στον εκλογικό νόμο μετά την συνάντηση που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη τονίζοντας πως του εξέφρασε «την κάθετη διαφωνία μας στην επιστροφή ενός συστήματος ανισοτιμίας ψήφου» και είναι δεδομένο πως θα επιμείνει στην απλή αναλογική αναλύοντας το σκεπτικό του και σημειώνοντας πως ο πρωθυπουργός «φοβάται την απλή αναλογική γιατί φοβάται την ενότητα του κόμματος του».

Στήριξη σε Σακελλαροπούλου

Ο Αλέξης Τσίπρας θα αναφερθεί και στην αυριανή ψηφοφορία για την ανάδειξη της νέας προέδρου της Δημοκρατίας, αναλύοντας τους λόγους που οδήγησαν τον ΣΥΡΙΖΑ στο να ανακοινώσει πως θα στηρίξει τη συγκεκριμένη υποψηφιότητα.

Ο πρώην πρωθυπουργός αναμένεται να αναφερθεί στο γεγονός πως η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου βρέθηκε στην προεδρία του ΣτΕ μετά από πρόταση του κόμματος της Κουμουνδούρου, αλλά και πως αρκετές φορές με τις αποφάσεις της έχει αποδείξει πως πρόκειται για έναν προοδευτικό άνθρωπο τους οποίου οι ιδέες και αξίες συχνά ταυτίζονται με αυτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Πρωτοβουλίες στην εξωτερική πολιτική

Στον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κρατούν χαμηλούς τόνους στην κριτική που ασκούν στην κυβέρνηση για την εξωτερική της πολιτική, δεν κρύβουν όμως την ανησυχία τους για τις εξελίξεις όσον αφορά τα εθνικά μας θέματα, αλλά και για τους χειρισμούς της Νέας Δημοκρατίας σε αυτό τον τομέα.

Από την αξιωματική αντιπολίτευση εμφανίζονται απαισιόδοξοι για το αν η κυβέρνηση θα πετύχει να μετέχει στις επιτροπές που θα δημιουργηθούν για την Λιβύη, μετά και την απουσία της χώρας μας από τη Διάσκεψη του Βερολίνου, ενώ όπως έλεγαν «ο Πρωθυπουργός ισχυρίζεται ότι είχε επιτυχημένα ταξίδια στις ΗΠΑ, Γαλλία, Γερμανία, Αίγυπτο, Κίνα αλλά αδυνατεί να κινητοποιήσει τη στήριξη αυτών των χωρών».

Γι’ αυτό το λόγο μάλιστα ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να συνεχίσει να παίρνει πρωτοβουλίες αναζητώντας ο ίδιος στήριξη στα εθνικά μας θέματα και μάλιστα αναμένεται μετά την ανακοίνωση – στήριξη στη χώρα μας που εξέδωσε η Ευρωομάδα της Αριστεράς (GUE/NGL) να υπάρξουν κι άλλες παρόμοιες ενέργειες.

Εργασιακά

Ψηλά στην αντιπολιτευτική ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται και τα εργασιακά, με τον Αλέξη Τσίπρα να έχει καταθέσει ήδη σχετική ερώτηση στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την μεταξύ τους «αναμέτρηση» να έχει οριστεί για τις 31 Ιανουαρίου.

Γενικότερα στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν πως στα Εργασιακά η κυβέρνηση κινείται σε «λάθος κατεύθυνση», έχοντας ως προτεραιότητα την «εξυπηρέτηση των λίγων» και στην Κουμουνδούρου ετοιμάζονται για… επίθεση.

Όπως ανέφερε ο ίδιος σε ανάρτηση του στα social media μετά την συνάντηση με το ΔΣ εργαζομένων της εταιρείας Φωσφορικών Λιπασμάτων Καβάλας, χθες

«Η πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ έχει δώσει ένα γενικευμένο σήμα αυθαιρεσίας στην αγορά εργασίας. Σχέδια ακραίας αυθαιρεσίας που επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ανακόπτονταν χάρη στις πολιτικές παρεμβάσεις, σήμερα, όχι απλώς νομιμοποιούνται, αλλά ενθαρρύνονται. Μεγάλες επιχειρήσεις, όπως οι τράπεζες, ο ΟΤΕ και τα Λιπάσματα Καβάλας προχωρούν σε απολύσεις, σε μειώσεις μισθών, σε ελαστικοποίηση της εργασίας και σε αναθέσεις σε εργολάβους».

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider