Λιβύη: Έτοιμη να συμμετάσχει σε αποστολή επιτήρησης του εμπάργκο όπλων η Ελλάδα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Λιβύη: Έτοιμη να συμμετάσχει σε αποστολή επιτήρησης του εμπάργκο όπλων η Ελλάδα
Τι αποκαλύπτει ανώτατη διπλωματική πηγή.

Έτοιμη να μετάσχει σε οποιαδήποτε αποστολή επιτήρησης του εμπάργκο και της εκεχειρίας αποφασιστεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και υλοποιηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δηλώνει η Ελλάδα.

Σύμφωνα με ανώτατη διπλωματική πηγή, που ενημέρωσε τον Τύπο στις Βρυξέλλες, κοινή αίσθηση είναι πως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έφυγε εκνευρισμένος από το Βερολίνο, καθώς η επιβολή του εμπάργκο όπλων που αποφασίστηκε πλήττει κυρίως αυτόν - και οι άλλες αντιμαχόμενες πλευρές εφοδιάζονται από ξηράς.

Η ίδια πηγή τόνισε ότι σήμερα στις Βρυξέλλες οι υπουργοί Εξωτερικών εξέτασαν πιθανούς τρόπους συνέχειας των ευρωπαϊκών κινήσεων επί της απόφασης του Βερολίνου, μεταξύ των οποίων και μια στρατιωτική αποστολή κάτι για το οποίο δεν υπήρξε καμία αντίρρηση εκ των κρατών-μελών.

«Θετικό πρώτο βήμα τα συμπεράσματα του Βερολίνου»

Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας χαρακτήρισε «ένα θετικό πρώτο βήμα» τα συμπεράσματα του Βερολίνου, γιατί, όπως εξήγησε «βεβαιώνει τη διάθεση όλων των πλευρών να βρουν μία πολιτική λύση και θετικό, γιατί επαναλαμβάνει την ανάγκη εφαρμογής του εμπάργκο όπλων προς τη Λιβύη. Βεβαίως, όμως, είναι ένα πρώτο και μόνο ένα πρώτο βήμα. Όλα θα κριθούν από τη συνέχεια».

«Βεβαίως όμως οφείλω να πω ότι η Ελλάδα αναμένει τη συνέχεια όλης αυτής της διαδικασίας και αναμένει να συμπεριληφθεί και αυτή στα επόμενα στάδια της διαδικασίας του Βερολίνου», κατέληξε ο κ. Δένδιας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider