Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη - Μέρκελ για τη Λιβύη

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη - Μέρκελ για τη Λιβύη
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Άνγκελα Μέρκελ συζήτησαν για τη Λιβύη ενόψει και της Διάσκεψης του Βερολίνου στην οποία δεν θα συμμετέχει η Ελλάδα.

Τηλεφωνική επικοινωνία με την Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ είχε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγο πριν τη συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Άνγκελα Μέρκελ συζήτησαν για τη Λιβύη ενόψει και της Διάσκεψης του Βερολίνου στην οποία δεν θα συμμετέχει η Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται πως το πρωί της Παρασκευής ο Χαλίφα Χαφτάρ συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια. Εικάζεται ότι η επίσκεψη Χαφτάρ δεν είναι άσχετη με τη Σύνοδο του Βερολίνου που αφορά τη Λιβύη και στην οποία δεν προσκλήθηκε η Ελλάδα.

Bild: Πιέσεις Ερντογάν στη Μέρκελ για να μην προσκληθεί η Ελλάδα στη Σύνοδο

Η γερμανική εφημερίδα Bild υποστηρίζει πως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν άσκησε πιέσεις στην Άνγκελα Μέρκελ για να μην προκληθεί η Ελλάδα στη Σύνοδο του Βερολίνου για τη Λιβύη.

«Ο Σουλτάνος του Βοσπόρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υπαγόρευσε στη Μέρκελ τον κατάλογο των συμμετεχόντων στη σύνοδο του Βερολίνου για τη Λιβύη;», διερωτάται η .Bild.

«Η σύνοδος που ξεκινάει την Κυριακή στο Βερολίνο έχει στόχο την ειρήνευση στη χώρα που σπαράσσεται από τον εμφύλιο», αναφέρει η γερμανική εφημερίδα και προσθέτει: «Το ερώτημα είναι: Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπαγόρευσε στην οικοδέσποινα της συνόδου, Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, τον κατάλογο των προσκεκλημένων;».

Όπως υποστηρίζει η Bild, ο Ερντογάν φέρεται να επέμεινε στο να μη συμμετάσχει η Ελλάδα στις συνομιλίες. «Ωστόσο, οι Έλληνες είναι ο πλησιέστερος γείτονας της Λιβύης» τονίζει η Bild.

«Οι διαφορές μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας είναι το ζητούμενο. Η τουρκική πλευρά έχει επισημάνει ότι τηρεί τη συμφωνία των προσφύγων με την ΕΕ φιλοξενώντας εκατομμύρια Σύριους. Σε αντίθεση με την Ελλάδα», αναφέρει η εφημερίδα.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider