Επικοινωνία Δένδια με τον Ιρανό ΥΠΕΞ την Τρίτη

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επικοινωνία Δένδια με τον Ιρανό ΥΠΕΞ την Τρίτη
Ο Νίκος Δένδιας, στις δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με τον Κύπριο ομόλογό του, Νίκο Χριστοδουλίδη επιβεβαίωσε την ύπαρξη διαβήματος του Ιράν προς την ελληνική πρεσβεία στην Τεχεράνη.

Το διπλωματικό επεισόδιο που έχει προκύψει μεταξύ Ιράν και Ελλάδας, επιβεβαίωσε με δηλώσεις του, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών.

Ο Νίκος Δένδιας, στις δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με τον Κύπριο ομόλογό του, Νίκο Χριστοδουλίδη επιβεβαίωσε την ύπαρξη διαβήματος του Ιράν προς την ελληνική πρεσβεία στην Τεχεράνη. Σημείωσε μάλιστα ότι στο συγκεκριμένο διάβημα, ζητήθηκε από την ιρανική πλευρά συνομιλία του Ιρανού υπουργού Εξωτερικών, Ζαρίφ με το Νίκο Δένδια.

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε έπειτα από τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος υποστήριξε την απόφαση των ΗΠΑ να δολοφονήσουν τον Κασέμ Σουλεϊμανί. «Με μεγάλη χαρά θα συνομιλήσω με τον Υπουργό Εξωτερικών του Ιράν, άλλωστε έχουμε συναντηθεί στη Νέα Υόρκη» σημείωσε ο Νίκος Δένδιας.

Ο αρχικός χρόνος της τηλεφωνικής επικοινωνίας, αναμενόταν να είναι το απόγευμα της Δευτέρας, κάτι όμως που δεν συνέβη εξαιτίας της συνάντησης Μητσοτάκη – Χριστοδουλίδη, στην οποία ο Νίκος Δένδιας όφειλε να είναι παρών. Έτσι η επικοινωνία μετατέθηκε για το πρωί της Τρίτης.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider