Μητσοτάκης στο υπουργικό: Δεν μπορεί να κλείνει ο δρόμος για 50 άτομα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μητσοτάκης στο υπουργικό: Δεν μπορεί να κλείνει ο δρόμος για 50 άτομα
O Νίκος Δένδιας ενημέρωσε για τις επαφές που είχε στις χώρες της μέσης Ανατολής και του κόλπου αλλά και για τις χθεσινές του επαφές.

Μηνύματα τόσο για το νομοσχέδιο για τις πορείες όσο και γι’ αυτό για το επίδομα γεννήσεων έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης εντός του υπουργικού συμβουλίου, ενώ στη συνεδρίαση το παρών δίνει και ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, με δεδομένες τις διπλωματικές πρωτοβουλίες της χώρας που ξεδιπλώθηκαν τις τελευταίες ώρες.

O Νίκος Δένδιας, ο οποίος αργά το βράδυ επέστρεψε από το ταξίδι σε Λιβύη, Αίγυπτο και Κύπρο ενημέρωσε για τις επαφές που είχε στις χώρες της μέσης Ανατολής και του κόλπου αλλά και για τις χθεσινές του επαφές. Από την κυβέρνηση, η εξέλιξη με τον East Med, ο οποίος αναμένεται να υπογραφεί μετά την Πρωτοχρονιά στο Μέγαρο Μαξίμου αξιολογείται ως πολύ θετική και λέγεται ότι δείχνει τα αντανακλαστικά των κρατών της περιοχής, Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ και Ιταλίας.

Από την κυβέρνηση διαμηνύουν ότι θα ακολουθήσουν και άλλες σχετικές πρωτοβουλίες και πολυμερείς επαφές εντός του Ιανουαρίου. Όσον αφορά το κοινωνικό μέρισμα, από την κυβέρνηση διαμηνύουν ότι θα καλύπτει πάνω από 300.000 νοικοκυριά και 1 εκ. δικαιούχους, ενώ το συνολικό κονδύλι ανέρχεται στα 215 εκ. ευρώ από τα 175 που ήταν, ποσό αυξημένο κατά 40 εκ. ευρώ.

Ως προς το νομοσχέδιο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τις πορείες, εντός του υπουργικού συμβουλίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «πρέπει να μπολιάσουμε την κοινωνία με το βασικό μήνυμα ότι δεν μπορεί να κλείνει ο δρόμος με 50 άτομα». Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης αναρωτήθηκε αν στόχος των διοργανωτών μιας διαμαρτυρίας είναι η ταλαιπωρία ή η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης. Ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε ότι η κυβερνητική πρωτοβουλία τυγχάνει στήριξης και από πολιτικές δυνάμεις εκτός από τη ΝΔ και προσέθεσε ότι «πάνω από όλα η κοινωνία στηρίζει αυτές τις πολιτικές».

«Και γι’ αυτό, το νομοσχέδιο αφορά τον σεβασμό στο δημόσιο χώρο», υπογράμμισε.

Το επίδομα γεννήσεων

Ως προς το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για το επίδομα γεννήσεων που συζητείται στο υπουργικό συμβούλιο, τονίζεται ότι θα υπάρχει κριτήριο για οικογενειακό εισόδημα ως 70.000 ευρώ, ενώ όσοι έχουν εισόδημα πάνω από αυτό το ποσό δεν θα είναι δικαιούχοι.

Όπως διαμηνύουν κυβερνητικοί κύκλοι, πρόκειται για ένα μέτρο δημογραφικής πολιτικής.

«Το επιδομα γεννησης ειναι μερος ευρυτερου σχεδιου για το δημογραφικο ενος σχεδιου που συμπληρώνεται από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς», τόνισε ο πρωθυπουργός, ο οποίος παράλληλα μίλησε για την ανάγκη καλύτερης ισορροπίας μεταξύ οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής από μεταρρυθμίσεις που φέρνουν επενδύσεις και δουλειές και δίνουν καλύτερη προοπτική, υλικά και ελπίδα για μια καλύτερη ζωή.

«Εφεξής, οποιαδήποτε παροχή θα χορηγείται με πρωτοβουλία της διοίκησης αυτόματα, αρχής γεννομένης από το επίδομα γέννησης», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης αναλαμβάνει να μεριμνήσει, ώστε, με το που γεννιέται το παιδί το επίδομα να πιστώνεται αυτόματα.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider