Λαγκάρντ: Η υπόθεση Στουρνάρα – Novartis έχει κλείσει οριστικά

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Λαγκάρντ: Η υπόθεση Στουρνάρα – Novartis έχει κλείσει οριστικά
Τι απαντά η Κριστίν Λαγκάρντ στον Στέλιο Κούλογλου για τον Γιάννη Στουρνάρα και την υπόθεση Novartis.

«Δεν τίθεται θέμα εμπλοκής του Έλληνα κεντρικού τραπεζίτη, Γιάννη Στουρνάρα, στο σκάνδαλο Novartis», διαβεβαιώνει η επικεφαλής της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, σε απάντησή της στον Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιο Κούλογλου.

Όπως επισημαίνει η Κριστίν Λαγκάρντ στην απαντητική επιστολή της στον Στέλιο Κούλογλου, η ΕΚΤ σέβεται απολύτως την ανεξαρτησία και τις ικανότητες της ελληνικής Δικαιοσύνης.

«Η ΕΚΤ έχει ενημερωθεί ότι οι έρευνες για τον διοικητή Γιάννη Στουρνάρα έκλεισαν επισήμως στις 29 Αυγούστου 2019 και ότι οι κατηγορίες εναντίον του από την εισαγγελία διαφθοράς αποσύρθηκαν επισήμως στις 17 Οκτωβρίου 2019» αναφέρει η Λαγκάρντ και προσθέτει: «Όπως σας εξήγησε και ο προκάτοχός μου σε επιστολή του, στις 10 Απριλίου 2018, η ΕΚΤ σέβεται απολύτως την ικανότητα και την ανεξαρτησία των εθνικών δικαστηρίων και δικαστικών συστημάτων».

Η επιστολή Κούλογλου

Ο κ. Κούλογλου είχε αποστείλει επιστολή, την οποία στήριξε σε ντοκιμαντέρ της ελβετικής τηλεόρασης, παραδίδοντας μάλιστα και το σχετικό «στικάκι».

Όπως ανέφερε σε αυτήν, το ντοκιμαντέρ δεν ασχολείται με την πιθανολογούμενη εμπλοκή πολιτικών προσώπων, αλλά «θεμελιώνει όμως με αδιάσειστα στοιχεία την έμμεση δωροδοκία χιλιάδων γιατρών καθώς επίσης και κρατικών αξιωματούχων, που είχαν συμβάλει στη διαμόρφωση υψηλών τιμών για τα φάρμακα της Νοvartis».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider