Δύο επιστολές θα στείλει η Ελλάδα στον ΟΗΕ για τη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δύο επιστολές θα στείλει η Ελλάδα στον ΟΗΕ για τη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης
Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής, έχει συγκαλέσει για το μεσημέρι της Τρίτης ο Νίκος Δένδιας.

Με καταιγισμό ενεργειών σε εσωτερικό και διεθνές επίπεδο απαντά η Αθήνα στη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης.

Δύο θα είναι τελικώς οι επιστολές που ετοιμάζονται από την ελληνική κυβέρνηση για να αποσταλούν στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, όπου καταθέτει τη συμφωνία της με τη Λιβύη και η Τουρκία.

Οι δυο ελληνικές επιστολές που θα σταλούν στον ΟΗΕ τις επόμενες ώρες έχουν ως παραλείπτες, η μια τον ίδιο τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, όπου και η Τουρκία καταθέτει τους χάρτες αλλά και μια στο Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού, το μόνο δηλαδή όργανο των Ηνωμένων Εθνών με εκτελεστικές αρμοδιότητες εκτός της ίδιας της Γενικής Συνέλευσης.

Την Δευτέρα, ο υπουργός Εξωτερικών κάλεσε τους Ευρωπαίους ομολόγους του στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης να καταδικάσουν ρητά και κατηγορηματικά τα συγκεκριμένα μνημόνια Τουρκίας – Λιβύης αλλά και να δημιουργήσουν πλαίσιο κυρώσεων στην περίπτωση που η Τουρκία δεν συμμορφωθεί.

Επιστρέφοντας από τις Βρυξέλλες, ο Νίκος Δένδιας, θα ενημερώσει και τα κόμματα για τις ενέργειες που γίνονται σχετικά με τις τουρκικές προκλήσεις, στο Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής, το οποίο έχει συγκαλέσει για το μεσημέρι της Τρίτης.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider