Oρκίστηκε o νέος υφυπουργός Εξωτερικών o Κώστας Βλάσης

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Oρκίστηκε o νέος υφυπουργός Εξωτερικών o Κώστας Βλάσης
Oρκίστηκε ο Κώστας Βλάσης, ως νέος υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον απόδημο ελληνισμό.

Oρκίστηκε ως νέος υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον απόδημο ελληνισμό, ο Κώστας Βλάσης. Η ορκωμοσία πραγματοποιήθηκε από τον επίσκοπο Ωρεών, Φιλόθεο, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου και παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο κ. Βλάσης, βουλευτής Αρκαδίας της Νέας Δημοκρατίας, είναι πλέον ο νέος υφυπουργός Εξωτερικών, μετά από την παραίτηση του Αντώνη Διαματάρη.

Αποχώρηση Διαματάρη

Να θυμίσουμε πως ο Αντώνης Διαματάρης υπέβαλε την παραίτησή του, μετά τις αντιδράσεις που προέκυψαν για τα πτυχία του και μετά τις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, που ζητούσε να αποπεμφθεί.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε αποδεκτή την παραίτηση του υφυπουργού Εξωτερικών.

Παράδοση - παραλαβή χαρτοφυλακίου υφ. Εξωτερικών

Σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα και με εκατέρωθεν φιλοφρονήσεις πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης - παραλαβής του χαρατοφυλακίου του Απόδημου Ελληνισμού στο υπουργείο Εξωτερικών, μεταξύ του απερχόμενου υφυπουργού Αντώνη Διαματάρη και του Κώστα Βλάση. Ενδεικτικό μάλιστα του κλίματος είναι πως ο απερχόμενος υφυπουργός υποδέχθηκε τον κ. Βλάση στο κατώφλι του υπουργείου και τον συνόδευσε στο νέο, πλέον, γραφείο του, στον 6ο όροφο του κτιρίου του υπουργείου Εξωτερικών, όπου είχαν πλέον της μίας ώρας συνάντηση.

Καλωσορίζοντας τον νέο υφυπουργό Εξωτερικών Κώστα Βλάση, ο Αντώνης Διαματάρης χαρακτήρισε το χαρτοφυλάκιο του Απόδημου Ελληνισμού ως ένα από τα πιο σημαντικά στην κυβέρνηση.

«Καλωσορίζω στο υφυπουργείο Εξωτερικών, αρμόδιο για θέματα του Απόδημου Ελληνισμού, ένα από τα πιο σημαντικά πόστα στην κυβέρνηση, τον βουλευτή Αρκαδίας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κώστα Βλάση. Τον συγχαίρω για τα νέα του καθήκοντα και του εύχομαι από καρδιάς κάθε επιτυχία στην αποστολή του» ανέφερε ο κ. Διαματάρης.

Κ. Βλάσης: «Θα κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου προκειμένου να δικαιώσω τις προσδοκίες όλων των αποδήμων Ελλήνων»

Από τη μεριά του, ο νέος υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, Κώστας Βλάσης, έστειλε το μήνυμα πως θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του προκειμένου να δικαιώσει τις προσδοκίες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και τις προσδοκίες όλων των αποδήμων Ελλήνων, με τους οποίους, όπως επισήμανε, τον συνδέει ένας ιδιαίτερος και ισχυρός δεσμός που αναπτύχθηκε τα τελευταία χρόνια.

Συνεχίζοντας στο ίδιο κλίμα, ο κ. Βλάσης τόνισε πως τώρα δεν είναι ώρα για τίποτε άλλο πέρα από σκληρή δουλειά, ώστε ενωμένοι να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό για τους Έλληνες όπου κι αν αυτοί βρίσκονται, στην Ελλάδα αλλά και σε κάθε γωνιά της γης. «Πιστέψτε με, οι ομογενείς αποτελούν ένα από τα πλέον ισχυρά κύτταρα του Ελληνισμού και αποτελούν πολύτιμο κεφάλαιο, που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να μείνει ανεκμετάλλευτο. Με την εμπειρία τους, τη γνώση τους αλλά και την αδιαμφισβήτητη αγάπη τους για την πατρίδα, μπορούν να συμβάλλουν ενεργά στο να φτιάξουμε μια χώρα όπως τη θέλουμε κι όπως την ονειρευόμαστε» υπογράμμισε περαιτέρω ο νέος υφυπουργός Εξωτερικών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider