Παναγιωτόπουλος: Τώρα είναι η ώρα να αναβαθμιστούν οι ένοπλες δυνάμεις όχι αύριο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παναγιωτόπουλος: Τώρα είναι η ώρα να αναβαθμιστούν οι ένοπλες δυνάμεις όχι αύριο
«Η πολιτική του ΥΠΕΘΑ δεν εκφράζεται με διαρροές, αλλά με επίσημες τοποθετήσεις» ανέφερε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Την κατάσταση στα ελληνοτουρκικά προσπάθησε να αποτυπώσει με την φράση του στην Επιτροπή της Βουλής, ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Μιλώντας στην Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, ο υπουργός Άμυνας υπεραμυνόμενος του νομοσχεδίου για την αναβάθμιση των F-16, σημείωσε χαρακτηριστικά:

«Θα προτιμούσα να χάσω τον ύπνο μου μπροστά στο ενδεχόμενο να με καλέσουν στο μέλλον να πάω σε μια Εξεταστική Επιτροπή, παρά να χάνω τον ύπνο μου επειδή δεν έκανα τίποτα, για να αναβαθμίσω τα αεροσκάφη F-16, με δραματικά καλύτερες επιχειρησιακές δυνατότητες, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την επαύξηση της ετοιμότητας σε αυτό τον καιρό και τις υπαρκτές απειλές, που συμφωνούμε ότι περικυκλώνουν τη χώρα μας»,

Με την φράση του αυτή που προσπάθησε να αποτυπώσει το κλίμα που επικρατεί στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος συμπλήρωσε μάλιστα σχετικά με την αναβάθμιση των Ενόπλων Δυνάμεων «Τώρα είναι η ώρα όχι αύριο» και συνέχισε: «Δουλειά μου είναι να κάνω αυτά που πρέπει, ώστε τα επίπεδα εθνικής άμυνας της χώρας να είναι εκεί που πρέπει να είναι».

Τέλος διέψευσε ότι υπήρξε οποιοδήποτε μπέρδεμα με τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας αποδίδοντάς το στα ΜΜΕ. «Η πολιτική του ΥΠΕΘΑ δεν εκφράζεται με διαρροές, αλλά με επίσημες τοποθετήσεις. Τοποθετήθηκα πολλές φορές υπέρ της ανάγκης να μείνει ανοιχτό το κανάλι επικοινωνίας. Αυτό που είχαμε πει ως Υπουργείο εν όψει της συζήτησης των δύο ηγετών ήταν ότι δεν είμαστε σε βιασύνη για την επανέναρξη συζητήσεων για τα ΜΟΕ. Ως εκεί όμως. Οι δύο ηγέτες μίλησαν ευθέως και εντίμως μεταξύ τους και - ένα από αυτά τα λίγα που συμφωνήσαμε - είναι να συνεχιστεί η συζήτηση για τα ΜΟΕ».

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider