ΣΥΡΙΖΑ: Φορολογικό και απόδημοι στην αντιπολιτευτική ατζέντα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΣΥΡΙΖΑ: Φορολογικό και απόδημοι στην αντιπολιτευτική ατζέντα
Από την Κουμουνδούρου υποστηρίζουν πως το φορολογικό νομοσχέδιο είναι μια ακόμη απόδειξη πως τα όσα υποστήριζε προεκλογικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν… ξεχαστεί μετά τις εκλογές.

Η ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου που θα διεξαχθεί σήμερα, βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας του ΣΥΡΙΖΑ, με την αξιωματική αντιπολίτευση να υποστηρίζει πως πρόκειται για ένα νομοσχέδιο «εξαπάτησης» των χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων.

Από την Κουμουνδούρου υποστήριζαν πως το φορολογικό νομοσχέδιο είναι μια ακόμη απόδειξη πως τα όσα υποστήριζε προεκλογικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν… ξεχαστεί μετά τις εκλογές, αλλά και πως η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι βαθιά νεοφιλελεύθερη με στόχο να εξυπηρετεί μόνο τους «λίγους».

Ως παράδειγμα έφερναν την αλλαγή όσον αφορά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές που από το 10% ανεβαίνει στο 30% κι όσοι δεν καταφέρουν να εξασφαλίσουν αυτό το ποσοστό θα πρέπει να πληρώνουν 22% επιπλέον φόρο.

Όπως έλεγαν χαρακτηριστικά πηγές της Κουμουνδούρου το μέτρο αυτό «Θα πλήξει τα χαμηλά εισοδήματα διότι πέρα από την πληρωμή φόρων, από τις δαπάνες εξαιρείται η δαπάνη του ενοικίου, πράγμα που δυσχεραίνει και σε ορισμένες περιπτώσεις καθιστά αδύνατη την επίτευξη του στόχου του 30% ηλεκτρονικών συναλλαγών».

Για «εξαπάτηση» μιλούσαν και όσον αφορά τις επιχειρήσεις σημειώνοντας πως με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο ευνοείται μόνο το 2,5% των επιχειρήσεων. Συγκεκριμένα σημείωναν πως «από τα 550 εκατομμύρια ευρώ που κοστολογεί η κυβέρνηση τη μείωση του φόρου επιχειρήσεων τα 450 εκατομμύρια θα δοθούν σε περίπου 6.000 επιχειρήσεις. Αυτό σημαίνει ότι πάνω από το 80% της ελάφρυνσης θα δοθεί στο 2,5% των επιχειρήσεων».

Η ψήφος των αποδήμων

Στον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν να ασχολούνται και με το θέμα της ψήφου των αποδήμων, σημειώνοντας πως θα συνεχίσουν να πιέζουν την κυβέρνηση προκειμένου να δεχτεί τις προτάσεις που έχουν καταθέσει.

Επεσήμαιναν πως θα έπρεπε η κυβέρνηση να φροντίσει να «προστατέψει» την ομογένεια κι όχι να τη μετατρέψει σε θήραμα μικροκομματικών συμφερόντων, ενώ θεωρεί πρωταρχικό το να εκπροσωπούνται οι ομογενείς στο κοινοβούλιο από μέλη των δικών τους κοινοτήτων.

Η αξιωματική αντιπολίτευση εκφράζει αρκετές επιφυλάξεις και στα διαδικαστικά θέματα, σημειώνοντας πως δεν διασφαλίζεται το αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας.

Η συζήτηση για το ζήτημα αυτό θα συνεχιστεί και στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, καθώς το νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί για ψήφιση την Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider