Ευθεία αντιπαράθεση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη επιδιώκει ο Αλέξης Τσίπρας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ευθεία αντιπαράθεση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη επιδιώκει ο Αλέξης Τσίπρας
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναζητά μια αντιπαράθεση με τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας.

Έχουν περάσει πάνω από τέσσερις μήνες από τότε που η κυβέρνηση της χώρας πέρασε στα χέρια της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη και μπορεί να έχουν υπάρξει σφοδρές συγκρούσεις ανάμεσα στα δύο κόμματα, με ανακοινώσεις, σχόλια, δηλώσεις και αντιπαραθέσεις στελεχών μέσα στη Βουλή, όμως πάει πολύς καιρός από την τελευταία φορά που υπήρξε αντιπαράθεση σε επίπεδο αρχηγών.

Αυτό, ο Αλέξης Τσίπρας ευελπιστεί, πως θα τελειώσει την Παρασκευή, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αποφασίζει να απαντήσει στην επίκαιρη ερώτηση που έχει καταθέσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κι αφορά το άρθρο 86 του Συντάγματος.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναζητά μια αντιπαράθεση με τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, θεωρώντας πως τώρα που βρίσκεται εκείνος σε θέση… επίθεσης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πρέπει να υπεραμυνθεί των επιλογών του, έχει πολλά να κερδίσει.

Μάλιστα από τον ΣΥΡΙΖΑ έλεγαν χθες πως ο πρωθυπουργός της Νέας Δημοκρατίας «καλό είναι να μην βρει και πάλι φθηνές δικαιολογίες», ώστε να αποφύγει να απαντήσει στην ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να υποστηρίζει και χθες, στην συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN πως ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να δώσει εξηγήσεις για το γεγονός πως με βάση το συγκεκριμένο άρθρο του Συντάγματος οι πολιτικοί που δωροδοκούνται μπορούν, εν τέλει, να τη βγάζουν… καθαρή.

Στον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν εξάλλου να σημειώνουν τις ενστάσεις τους σε διάφορα άρθρα του Συντάγματος, ενώ αναμένουν την τελική πρόταση της κυβέρνησης στο ζήτημα της ψήφου των αποδήμων. Κορυφαίο στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτιμούσε πως «η Νέα Δημοκρατία έχει εκτεθεί πολύ κι έχει δεσμευθεί στους ομογενείς πως θα βρει λύση, οπότε και αναγκαστικά θα υπαναχωρήσει για να βρει την συναίνεση που ψάχνει», όμως υπάρχουν και κάποιοι που εκτιμούν πως «από τη στιγμή που δεν μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να ανταποκριθεί πλήρως στις δεσμεύσεις που έδωσε στην ομογένεια, τότε είναι πιθανό να το… τινάξει όλο στον αέρα».

Σε πρώτο πλάνο τέλος αναμένεται να βρεθεί και το θέμα της ΔΕΗ με τον ΣΥΡΙΖΑ να υποστηρίζει πως «Η κυβέρνηση της ΝΔ επιδιώκει να κρύψει το ξεπούλημα της ΔΕΠΑ και ειδικότερα των δικτύων φυσικού αερίου, το οποίο υπονομεύει σοβαρά τόσο το δημόσιο συμφέρον, όσο και το συμφέρον των καταναλωτών. Βρισκόμαστε μπροστά σε δήθεν μεταρρύθμιση της ΔΕΗ, με την ψευδεπίγραφη κατάργηση της μονιμότητας που η κυβέρνηση επικαλείται, για να αποκρύψει ότι δεν έχει πραγματικό σχέδιο για τη ΔΕΗ, παρά μόνο τη δημιουργία ενός διαδρόμου ρουσφετολογικών προσλήψεων. Πρόκειται για μία ταχύτατη οπισθοχώρηση στο 2012 και στις πιο σκληρές απαιτήσεις των δανειστών, χωρίς μάλιστα να μας υποχρεώνει κανείς».

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider