Η «αστυνομοκρατία» επαναφέρει τον ΣΥΡΙΖΑ στο αριστερό του πρόσημο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η «αστυνομοκρατία» επαναφέρει τον ΣΥΡΙΖΑ στο αριστερό του πρόσημο
Στην Κουμουνδούρου εξέφραζαν την ικανοποίηση τους για την πολύ μεγάλη συμμετοχή στην Πορεία της επετείου του Πολυτεχνείου.

Μπορεί να έχουν περάσει σχεδόν δύο ημέρες από την μεγάλη πορεία του Πολυτεχνείου, η «σκόνη», όμως από αυτή την πορεία δεν έχει καταλαγιάσει ακόμη, με τον ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκει ένα νέο αφήγημα απέναντι στο δόγμα «Νόμος και τάξη», που όπως επισημαίνεται ακολουθεί η κυβέρνηση.

Στην Κουμουνδούρου εξέφραζαν και χθες την ικανοποίηση τους για την πολύ μεγάλη συμμετοχή στην Πορεία της επετείου του Πολυτεχνείου σημειώνοντας πως «αν και υπήρξε προσπάθεια τρομοκράτησης του κόσμου, αφού υπουργοί της κυβέρνησης προμήνυαν «Νέο Γρηγορόπουλο», παρόλα αυτά οι δημοκρατικοί πολίτες συμμετείχαν μαζικά και δυναμικά» και συμπλήρωναν πως «αποδείχθηκε πως η προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας να τρομοκρατήσει τον κόσμο και ειδικότερα τους νέους, δεν είχε το θεμιτό για εκείνους αποτέλεσμα».

Στην αξιωματική αντιπολίτευση στρέφουν την προσοχή τους στη νεολαία, με αφορμή και διάφορα περιστατικά καταστολής που κατεγράφησαν το τελευταίο διάστημα, όπως οι προσαγωγές ανήλικων από τους κινηματογράφους, οι έφοδοι σε κλαμπ, τα επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ, γεγονότα που όπως είπε χαρακτηριστικά κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ στο Reader.gr «έχουν αναγεννήσει το φοιτητικό κίνημα», υπενθυμίζοντας τις διαδηλώσεις των φοιτητών και τις προηγούμενες ημέρες και σημειώνοντας πως «τέτοιες μαζικές διαδηλώσεις από τους νέους είχαμε πάρα πολλά χρόνια να δούμε».

Ως απάντηση μάλιστα στη Νέα Δημοκρατία που υποστήριξε πως η Πορεία για το Πολυτεχνείο γίνεται για τα γεγονότα του 1973 κι όχι ως διαμαρτυρία για την κυβέρνηση, από τον ΣΥΡΙΖΑ σημείωναν πως «οι πορείες δεν γίνονται σε αποστειρωμένο περιβάλλον αλλά μέσα στη συγκυρία. Και η μαζική συμμετοχή έδειξε ότι ο νέος κόσμος αντιδρά στο δόγμα «νόμος και τάξη» που επιχειρεί – σε ακραία μάλιστα εκδοχή του – να επιβάλλει η κυβέρνηση».

Συνταγματική αναθεώρηση

Παράλληλα στον ΣΥΡΙΖΑ «ρίχτηκαν» χθες στη… μάχη για την Συνταγματική αναθεώρηση. Ο Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε εκ νέου επίκαιρη ερώτηση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για το άρθρο 86 περί ευθύνης υπουργών, που όπως σημειώνουν στον ΣΥΡΙΖΑ αφήνει «παραθυράκια για την παραγραφή αδικημάτων δωροδοκίας από πολιτικούς». Στελέχη της Κουμουνδούρου αναρωτιόντουσαν μάλιστα αν αυτή τη φορά ο πρωθυπουργός θα δεχθεί να απαντήσει «ή θα συνεχίσει να κρύβεται», όπως έλεγαν χαρακτηριστικά.

Από κει και πέρα σήμερα στη βουλή θα συζητηθούν τα θέματα που αφορούν τις σχέσεις κράτους – εκκλησίας με τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει εκφράσει ήδη τις αντιρρήσεις του για το άρθρο που αφορά την θρησκευτική ελευθερία, ενώ θα γίνει συζήτηση και τα άρθρα που αφορούν «την Ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας και την προσωπική ελευθερία», με τον Γιώργο Κατρούγκαλο χθες να συγκρίνει τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας με εκείνες των «Ορμπάν και Σαλβίνι».

Αναμονή στα εσωτερικά θέματα

Ο ΣΥΡΙΖΑ κυκλοφόρησε εξάλλου χθες το διαδικτυακό διαφημιστικό σποτ για την εγγραφή μελών που αφορά τους νέους, ενώ ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η σύνθεση της ΚΟΕΑ, οπότε είναι αμφίβολο εάν θα ανακοινωθεί τελικά μέσα στην εβδομάδα, όπως αναμένονταν. Στελέχη της Κουμουνδούρου συνεχίζουν να οργανώνουν εξορμήσεις στην επαρχία, αλλά και στα μεγάλα αστικά κέντρα, όπου συμμετέχουν σε ανοιχτές συζητήσεις με τα μέλη του κόμματος.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider