Θετική ανταπόκριση στο κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ για τη μεγαλύτερη πορεία των τελευταίων ετών

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Θετική ανταπόκριση στο κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ για τη μεγαλύτερη πορεία των τελευταίων ετών
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έριξε μεγάλο βάρος στην πορεία, με την συμμετοχή και του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα σε αυτή.

Κάλεσμα στον κόσμο να συμμετάσχει ειρηνικά και μαζικά στην χθεσινή πορεία για το Πολυτεχνείο, απεύθυναν ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά και τα υπόλοιπα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Το κάλεσμα αυτό βρήκε ανταπόκριση και στην Κουμουνδούρου δεν έκρυβαν την ικανοποίηση τους για το «μήνυμα», όπως σημείωναν, που έστειλαν οι προοδευτικοί πολίτες. Τόνιζαν το γεγονός πως αυτή ήταν η μεγαλύτερη πορεία των τελευταίων ετών και υποστήριζαν πως αυτό έχει άμεση σχέση με την «αυταρχική», όπως τόνιζαν, συμπεριφορά που έχει επιδείξει η Νέα Δημοκρατία.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έριξε μεγάλο βάρος στην πορεία, με την συμμετοχή και του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα σε αυτή, αλλά και πολλών κορυφαίων στελεχών, όπως ο Πάνος Σκουρλέτης, η Έφη Αχτσιόγλου, ο Νίκος Παππάς, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος και πολλοί άλλοι.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν πως η συμμετοχή, που ιδιαίτερα στο μπλοκ τους ήταν μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά, συνδέεται άμεσα με την παρουσία του ηγέτη του κόμματος. Θεωρούν δηλαδή πως η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να συμμετέχει στην πορεία κατάφερε να κινητοποιήσει τους φίλους και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σημείωναν ο κόσμος έδειξε στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη την αντίθεση του στις πρακτικές τις οποίες ακολουθεί. Τόνιζαν επίσης πως η προσπάθεια της κυβέρνησης να επιβάλει την «αστυνομοκρατία» είναι ένα «επικίνδυνο μονοπάτι που ακολουθεί» και που, όπως έδειξε χθες ο κόσμος με την παρουσία του στην πορεία του Πολυτεχνείου, δεν πρόκειται να δεχτεί.

Και τώρα… αναθεώρηση

Από σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ στρέφει την προσοχή του στη Βουλή και στη συζήτηση που ξεκινάει στην ολομέλεια για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να επέλεξε να μην απαντήσει στην επίκαιρη ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα που αφορά το άρθρο 86, την περασμένη Παρασκευή, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα το αφήσει να …περάσει, αλλά θα επιμείνει ζητώντας μια απάντηση από τον πρωθυπουργό.

Δεν είναι όμως μόνο το ζήτημα του άρθρου 86 στο οποίο εστιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Στον… αέρα βρίσκεται και το ζήτημα της ψήφου των αποδήμων, αφού από την σχέδιο σημειώνουν πως όσα συμφωνήθηκαν στην διακομματική, δεν εφαρμόζονται τελικά από τη Νέα Δημοκρατία. Τονίζουν πως η κυβέρνηση κάνει «πίσω» στο ζήτημα αυτό, κάτι που σημαίνει πως δεν πρόκειται το νομοσχέδιο να ψηφιστεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά πιθανότατα και από το ΚΚΕ.

Ένα ακόμα σημείο στο οποίο στέκεται ο ΣΥΡΙΖΑ είναι οι σχέσεις κράτους – εκκλησίας, ενώ τέλος υπάρχει και το ζήτημα της εκλογής του προέδρου της Δημοκρατίας με τον ΣΥΡΙΖΑ να επισημαίνει πως το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας θα οδηγήσει στο να είναι ο πρόεδρος άμεσα συνδεδεμένος με την κομματική πλειοψηφία.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider