Γεωργιάδης: Να πείσουμε τους επενδυτές ότι θα σεβαστούμε τα χρήματα τους

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γεωργιάδης: Να πείσουμε τους επενδυτές ότι θα σεβαστούμε τα χρήματα τους
Να πείσουμε τους επενδυτές ότι θα σεβαστούμε τα χρήματα τους και το χρόνο τους, δήλωσε ο υπουργός ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Στόχος μας να δείξουμε ότι ανεβαίνουμε στη βαθμολογία της Παγκόσμιας Τράπεζας» επισήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας σήμερα από το βήμα του 4ου Thessaloniki Summit, που διοργανώνουν σήμερα και αύριο ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ) και η «Συμεών Τσομώκος» ΑΕ.

Οι μεταρρυθμίσεις είναι απλό και ταπεινό πράγμα

Στο νομοθετικό έργο της κυβέρνησης, ώστε να αλλάξει το οικονομικό κλίμα της χώρας, αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης είπε χαρακτηριστικά πως «οι μεταρρυθμίσεις είναι εφαρμογή απλών κανόνων λογικής. Η μεγαλύτερη συμβολή της κυβέρνησης είναι η επαναφορά της λογικής».

Να πείσουμε τους επενδυτές ότι θα σεβαστούμε τα χρήματα τους και το χρόνο τους

Καλύτερη θα γίνει η ζωή όλων, «αν αποφασίσουμε να κάνουμε την Ελλάδα πιο φιλική στις επενδύσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αρμόδιος υπουργός και τόνισε πως «πρέπει να πείσουμε τους επενδυτές ότι θα σεβαστούμε τα χρήματα τους και το χρόνο τους», ενώ χαρακτήρισε ως κρίσιμο το δείκτη προσέλκυσης επενδύσεων.

Παράλληλα, τόνισε πως η ευκαιρία έγκειται στο ότι η Ελλάδα εγινε η πιο σταθερή πολιτικά χώρα στην ΕΕ σε μια περίοδο αναστάτωσης.

Είναι ορατά τα πρώτα αποτελέσματα στις πρώτες 120 μέρες

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε στην πολιτική της κυβέρνησης και τα αποτελέσματα που είναι ήδη ορατά στις πρώτες 120 μέρες. Δήλωσε πως η Νέα Δημοκρατία κέρδισε τις εκλογές με τη «σωστή ατζέντα» και τόνισε πως «αν δεν κάνει τη δουλειά της σωστά», η κοινή γνώμη θα στραφεί εναντίον της.

Ο υπουργός Ανάπτυξης αναφέρθηκε στην επένδυση στο παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού, το οποίο σχολίασε πως έχει «μπει στις ράγες» και πρόσθεσε πως «κάθε επιχειρηματικό σχέδιο που είχε κολλήσει και ακόμα έχει επενδυτική όρεξη» θα βρει επενδυτές.

Όσον αφορά στην πόλη της Θεσσαλονίκης, τόνισε πως «αν υλοποιηθούν όσα σχεδιάζονται για τη Θεσσαλονίκη, θα είναι μια πολύ καλύτερη και ομορφότερη πόλη σε 4 χρόνια».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider