Στο Cambridge θα παρευρεθεί ο Γιάνης Βαρουφάκης

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο Cambridge θα παρευρεθεί ο Γιάνης Βαρουφάκης
Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έδωσε στη δημοσιότητα το MέΡΑ25,την Πέμπτη, θα λάβει χώρα στην Cambridge Union η κοινή ομιλία για το μέλλον του καπιταλισμού, του Γιάνη Βαρουφάκη και της Μάργκαρετ Λέβι.

Ομιλητής σε μια σειρά ακαδημαϊκών εκδηλώσεων και συνεδρίων, με κύριο άξονα την επανασύσταση της κεϋνσιανής σχολής, θα είναι το προσεχές τριήμερο ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έδωσε στη δημοσιότητα το MέΡΑ25,την Πέμπτη, θα λάβει χώρα στην Cambridge Union η κοινή ομιλία για το μέλλον του καπιταλισμού, του Γιάνη Βαρουφάκη και της Μάργκαρετ Λέβι, καθηγήτριας πολιτικής επιστήμης στο πανεπιστήμιο του Stanford, διευθύντριας του Κέντρου Προκεχωρημένης Έρευνας στις Συμπεριφορικές Σπουδές του ίδιου πανεπιστημίου και βραβευμένης με το βραβείο Skytte, με τίτλο «Can Economics be a Force for Good?».

Η εκδήλωση, σύμφωνα με την ανακοίνωση, αποτελεί την απαρχή μεγάλης διεθνούς πρωτοβουλίας επανασχεδίασης των οικονομικών στη βάση της «σχολής του Cambridge», συνέχεια του κεϋνσιανού The Cambridge Circus, την οποία διοργανώνει η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου του Cambridge Αντάρα Χαλντάρ.

Την Παρασκευή ξεκινά το κλειστό συνέδριο Common Currency Conference, ένα διήμερο συμπόσιο επανασύστασης της κεϋνσιανής οικονομικής σχολής σκέψης του Cambridge με πρωτοβουλία πανεπιστημιακών του. Όπως τονίζει το ΜέΡΑ25, στην προσπάθεια να τεθεί εκ νέου η «σχολή του Cambridge» στο επίκεντρο της διεθνούς οικονομικής σκέψης με την επανασύστασή της, το συμπόσιο ξεκινά με στρογγυλή τράπεζα υπό την προεδρία του Γιάνη Βαρουφάκη και συμμετέχοντες την Αντάρα Χαλντάρ και τον καθηγητή του ίδιου πανεπιστημίου, οικονομολόγο Χα Τζουν Τσανγκ.

Η συζήτηση θα επικεντρωθεί στην κρίση του καπιταλισμού, στα λάθη της οικονομικής επιστήμης (και στα προβλήματα του status της ως επιστήμης), στην ανάγκη διεθνούς Green New Deal, κ.ο.κ.. Στο συνέδριο συμμετέχουν οι διεθνούς φήμης ακαδημαϊκοί Ντέιβιντ Πίλινγκ, Πολ Κολιέρ, Νικ Τσάτερ, Ρίτσαρντ Χόλτον, Ντράζεν Πρέλετς, Φρεντ Μπλοκ, Μπιλ Τζέινγουεϊ, Φεντερίκα Καρουγκάτι, Τζόνα Ίαρλι και Μάργκαρετ Λέβι. Στο συνέδριο συμμετέχει επίσης μαζί με τον Γιάνη Βαρουφάκη, ο καθηγητής Νίκος Θεοχαράκης και ο πανεπιστημιακός Σωτήρης Μητραλέξης.

Στις 6 το απόγευμα της Παρασκευής 8 Νοεμβρίου, ο Γιάνης Βαρουφάκης θα πραγματοποιήσει δεύτερη δημόσια ομιλία στην Cambridge Union, για τους φοιτητές του πανεπιστημίου του Cambridge.

Στην συνέχεια, ο κ Βαρουφάκης θα μεταβεί στην Ιρλανδία για σειρά δημοσίων εκδηλώσεων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider