ΠΑΣΟΚ: Συνέδριο με ορίζοντα το… 2021

Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΠΑΣΟΚ: Συνέδριο με ορίζοντα το… 2021
Η πολύωρη συνεδρίασε δεν έβγαλε ακριβώς λευκό καπνό, αφού οριστικές αποφάσεις για το χρόνο διεξαγωγής του συνεδρίου θα ληφθούν την Παρασκευή από την Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου.

Βγήκαν και πάλι τα μαχαίρια στο ΠΑΣΟΚ στη διάρκεια της πολύωρης συνεδρίασης του Ενιαίου Πολιτικού Κέντρου ΠΑΣΟΚ (Γραμματεία ΚΟΕΣ- ευρωβουλευτές- βουλευτές) με τη Φώφη Γεννηματά να ξεκαθαρίζει ότι η ίδια δεν έχει απολύτως καμία πρόθεση αποχώρησης από την καρέκλα του Προέδρου και να καλεί όσους την αμφισβητούν να το πράξουν στο πλαίσιο του Κινήματος Αλλαγής το 2021, όταν και λήγει η θητεία της.

Η πολύωρη συνεδρίασε δεν έβγαλε ακριβώς λευκό καπνό, αφού οριστικές αποφάσεις για το χρόνο διεξαγωγής του συνεδρίου θα ληφθούν την Παρασκευή από την Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου, αποτύπωσε όμως σε μεγάλο βαθμό τις επιδιώξεις της ηγεσίας αλλά και τις ενστάσεις στελεχών και βουλευτών που δεν ομαδοποιούνται ακριβώς, αφορούν όμως την επίσπευση των διαδικασιών που αποφάσισε η Φώφη Γεννηματά.

Στην πρωτολογία της πάντως η Φώφη Γεννηματά κάλεσε ευθέως όσους θεωρούν ότι υπάρχει ζήτημα ηγεσίας, να το θέσουν στο Κίνημα Αλλαγής και μάλιστα αν δεν μπορούν, να περιμένουν μέχρι το 2021 να το θέσουν άμεσα. «Θα προχωρήσω σύμφωνα με την εντολή της βάσης μέχρι το 2021. Για μένα είναι μονόδρομος», υπογράμμισε η κ. Γεννηματά.

Η κ. Γεννηματά πρότεινε το σώμα του έκτακτου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ να αποτελείται από όσα μέλη του εκλέχθηκαν σύνεδροι στο τελευταίο συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής, μαζί με τα μέλη της ΚΟΕΣ και τους βουλευτές που είναι μέλη του ΠΑΣΟΚ. Πρόσθεσε ότι θα πρέπει να τροποποιηθεί το καταστατικό του ΠΑΣΟΚ, ώστε να προβλέπει ότι ο πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής θα είναι και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. «Όλα τα άλλα είναι δυαρχία και δεν μπορούν να γίνουν δεκτά», ανέφερε και συμπλήρωσε ότι οι αποφάσεις του συνεδρίου θα προσαρμοστούν με τις αποφάσεις του ΚΙΝΑΛ.

Κριτική από τον Νίκο Ανδρουλάκη

Οξύς στην κριτική του απέναντι στην Πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ ήταν ο Ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης που συμπύκνωσε την επιχειρηματολογία του στο ότι «Όταν ζητάς κανονικότητα για τη χώρα δεν μπορεί να μην έχεις κανονικότητα στο κόμμα», ζητώντας να προηγηθεί η Συνδιάσκεψη του Κινήματος Αλλαγής τον Δεκέμβριο και να ακολούθησει το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ την άνοιξη. Πάντως ο κ. Ανδρουλάκης δεν έθεσε θέμα ηγεσίας, ούτε απάντησε στα όσα είπε η κ. Γεννηματά για εκλογή αρχηγού το 2021.

Κριτική και από βουλευτές - στελέχη

Κριτική στην Πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ έκανε και ο Παύλος Γερουλάνος που συνέκρινε τα όσα επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ με το άνοιγμά του στον κόσμο, σε αντιδιαστολή με τις κλειστές διαδικασίες που επιλέγονται στο ΚΙΝΑΛ, ενώ στηλίτευσε και την απόφαση να οδηγηθεί το κόμμα σε Συνέδριο με συνέδρους που δεν εκλέχτηκαν για το ΠΑΣΟΚ. Τη διαφοροποίησή της από τις επιλογές της Φώφης Γεννηματά, εξέφρασε η βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Νάντια Γιαννακοπούλου, λέγοντας «κάνω έκκληση να αναθεωρηθούν όσα ανακοινώθηκαν. Κάνω έκκληση προσωπικά προς την Πρόεδρό μας να μην επιμένει σ΄ένα λάθος. Σε fast track διαδικασίες με τράπουλα σημαδεμένη που θα δημιουργήσουν μεγαλύτερα προβλήματα από αυτά που πάνε να λύσουν».

Οριστικές αποφάσεις για το χρόνο του συνεδρίου θα ληφθούν αύριο από την Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider