Τι συμβαίνει στο ΠΑΣΟΚ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τι συμβαίνει στο ΠΑΣΟΚ
Το βασικό ερώτημα που προκύπτει στα μέλη και στους βουλευτές του Κινήματος είναι το εάν η πρωτοβουλία Γεννηματά εντάσσεται σε κάποιον σχεδιασμό που δύσκολα μπορεί κανείς να «διαβάσει».

Η αιφνιδιαστική κίνηση της Φώφης Γεννηματά να ανακοινώσει έκτακτο συνέδριο μέσα στο Νοέμβριο στο ΠΑΣΟΚ τάραξε τα νερά στο κόμμα που έχει βυθιστεί στην εσωστρέφεια μετά τις εκλογές του καλοκαιριού.

Το βασικό ερώτημα που προκύπτει στα μέλη και στους βουλευτές του Κινήματος είναι το εάν η πρωτοβουλία Γεννηματά εντάσσεται σε κάποιον σχεδιασμό που δύσκολα μπορεί κανείς να «διαβάσει».

Το σενάριο βάσει του οποίου όλα κινούνται αυτή τη στιγμή προβλέπει διενέργεια του συνεδρίου μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως η κ. Γεννηματά θα εισηγηθεί την αλλαγή στο Καταστατικό που θα προβλέπει την αδυναμία αλλαγής Προέδρου στο ΠΑΣΟΚ όταν παραμένει Πρόεδρος στο Κίνημα Αλλαγής. Το κυρίαρχο ερώτημα αυτή τη στιγμή αφορά το ποιοι θα αποτελούν το σώμα του Συνεδρίου: Εάν δηλαδή θα υπάρξει αρκετό διάστημα ώστε τα μέλη του Κινήματος να εκλέξουν νέους συνέδρους ή το εάν το Συνέδριο θα συγκληθεί με τους ήδη εκλεγμένους στους οποίους έχει πλειοψηφία η Φώφη Γεννηματά.

Θα τεθεί θέμα ηγεσίας;

Ήδη στελέχη όπως ο Παύλος Γερουλάνος και ο Νίκος Παπανδρέου έχουν θέσει ξεκάθαρα θέμα ηγεσίας αλλά και ολικής επαναφοράς στο ΠΑΣΟΚ, ζήτημα που πάντως φαίνεται πως έχει αποκλειστεί για λόγους που αφορούν τα χρέη του άλλοτε πανίσχυρου κόμματος. Στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη επαναλάμβαναν πάντως ότι «Ένα ισχυρό Κίνημα Αλλαγής προϋποθέτει ένα ζωντανό ΠΑΣΟΚ μέσα στο Κίνημα Αλλαγής» και πως «είναι η ώρα της επανεκκίνησης και ενδυνάμωσης του Κινήματος Αλλαγής και όχι ενός νέου γύρου εσωστρέφειας».

Το χρονοδιάγραμμα

Όπως ανακοινώθηκε χθες, Φώφη Γεννηματά συγκαλεί την επόμενη Τετάρτη 30 Οκτωβρίου το Ενιαίο Πολιτικό Κέντρο του ΠΑΣΟΚ, το οποίο αποτελείται από τη γραμματεία της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου (ΚΟΕΣ) και τους βουλευτές και ευρωβουλευτές που είναι μέλη του ΠΑΣΟΚ. Αντικείμενο της συνεδρίασης θα είναι να εισηγηθεί προς έγκριση στην Ολομέλεια της ΚΟΕΣ την επόμενη Παρασκευή, 1η Νοεμβρίου, το χρονοδιάγραμμα διεξαγωγής του συνεδρίου.

Όπως όλα δείχνουν το συνέδριο θα προηγηθεί τη συνδιάσκεψης, που αρχικά είχε προγραμματιστεί για τις 23 και 24 Νοεμβρίου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτή θα μετατεθεί κατά δύο εβδομάδες (6-8 Δεκεμβρίου) και το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί το συντομότερο δυνατό, ακόμη και εντός του πρώτου δεκαημέρου του Νοεμβρίου.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider