ΣΥΡΙΖΑ: Αναμένουν την κίνηση της ΝΔ στο… σκάκι για την ψήφο των αποδήμων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΣΥΡΙΖΑ: Αναμένουν την κίνηση της ΝΔ στο… σκάκι για την ψήφο των αποδήμων
Σημειώνεται πως πρέπει να υπάρξει αναθεώρηση του άρθρου 54 του Συντάγματος προκειμένου να εξασφαλιστεί πως δικαίωμα ψήφου θα έχουν όσοι έχουν ενεργό ΑΦΜ στη χώρα.

Στο… τερέν της Νέας Δημοκρατίας έχει περάσει πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ το «μπαλάκι» όσον αφορά την ψήφο των αποδήμων και περιμένει την σημερινή συζήτηση στη διακομματική, όπου θα διαφανεί εάν θα μπορεί να υπάρξει συμφωνία.

Μετά την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα και των συνεργατών του, στην πολιτική Γραμματείας που διεξήχθη την Παρασκευή, να υπάρξει αποδοχή των όρων που έχει καταθέσει το ΚΚΕ, αλλά και το ΜέΡΑ25 στον ΣΥΡΙΖΑ περιμένουν την οπισθοχώρηση της ΝΔ, καθώς όπως σημείωναν στην επιστολή του Θεοδωρικάκου αναφέρεται η επιστολική ψήφος κάτι που ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ούτε και ο Περισσός φαίνεται να αποδέχεται.

Σημείωναν μάλιστα χαρακτηριστικά πως η κυβέρνηση «βάζει από την πίσω πόρτα την επιστολική ψήφο για 'όσους κατοικούν σε μεγάλη απόσταση'. Αυτό είναι παντελώς αόριστο και προφανώς δε μπορεί να γίνει δεκτό».

Παράλληλα, σημειώνεται πως πρέπει να υπάρξει αναθεώρηση του άρθρου 54 του Συντάγματος προκειμένου να εξασφαλιστεί πως δικαίωμα ψήφου θα έχουν όσοι έχουν ενεργό ΑΦΜ στη χώρα.

Στην Κρήτη ο Τσίπρας

Ο Αλέξης Τσίπρας θα βρίσκεται από σήμερα και μέχρι την Τετάρτη στην Κρήτη, το δεύτερο σταθμό της περιοδείας του, μετά την Πάτρα, στο πλαίσιο της εξόρμησης που επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ για την εγγραφή νέων μελών.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τη Δευτέρα και τη Τρίτη (21 και 22 Οκτωβρίου) θα πραγματοποιήσει περιοδεία στους νομούς Χανίων και Ρεθύμνου στο πλαίσιο του δημοκρατικού καλέσματος για ένταξη στον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία.

Τη Δευτέρα θα επισκεφτεί το Κολυμπάρι, τις Μουρνιές, και το Καψόδασος Σφακίων. Στις Μουρνιές και στο Καψόδασος Σφακίων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα λάβει μέρος σε ανοιχτή εκδήλωση - συζήτηση με τους πολίτες.

Την Τρίτη 22 Οκτωβρίου ο Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφτεί τα Σελλιά, το Πέραμα, όπου θα συζητήσει με τους πολίτες σε ανοιχτή εκδήλωση και το Ρέθυμνο.

Το βράδυ στις 19.00 στην Πλατεία Σοχώρας στο κέντρο της παλαιάς Πόλης του Ρεθύμνου θα συμμετάσχει σε ανοιχτή εκδήλωση - συζήτηση για τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider