Πέτσας: Δεν καλούμε κανένα οικονομικό μετανάστη να έλθει στη χώρα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πέτσας: Δεν καλούμε κανένα οικονομικό μετανάστη να έλθει στη χώρα
Όσοι «επενδύσουν» χρήματα για να μεταφερθούν από διακινητές θα τα χάσουν γιατί θα επιστρέψουν πίσω, επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Δεν καλούμε κανένα οικονομικό μετανάστη να έλθει στη χώρα» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, επαναλαμβάνοντας τη δήλωση του πρωθυπουργού ότι όσοι «επενδύσουν» χρήματα για να μεταφερθούν από διακινητές θα τα χάσουν γιατί θα επιστρέψουν πίσω.

Έως τα τέλη του 2020 θα έχουν επιστρέψει στην Τουρκία 10.000 που δεν δικαιούνται διεθνή προστασία, είπε μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, σημειώνοντας ότι στα τέσσερα προηγούμενα χρόνια έγιναν μόλις 1.800 επιστροφές. Για τα ασυνόδευτα είπε πως υπάρχει πρόταση προς τις χώρες της ΕΕ να ανακατανεμηθούν αλλά μέχρι τώρα έχουν δεχθεί μόλις δυο χώρες, εκ των οποίων ανέφερε την Ιρλανδία. Όσοι έχουν προφίλ πρόσφυγα, τόνισε, θα μεταφερθούν από τα νησιά στην ενδοχώρα σε ξενοδοχεία και άλλους χώρους, ενώ οι οικονομικοί μετανάστες θα μεταφερθούν σε κλειστές δομές και προαναχωρησιακά κέντρα.

Απαντώντας στην κριτική για αστυνομοκρατία σε ό,τι αφορά το σχέδιο νόμου για το άσυλο που δόθηκε προς διαβούλευση είπε ότι ασκείται από εκείνους που είχαν το δόγμα του «ξέφραγου αμπελιού» για «να δείξουν δήθεν ανθρώπινο πρόσωπο αλλά έδειξαν σε όλο τον κόσμο το πρόσωπο της Μόριας».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider