Ώρα Novartis: Τι θα πει σήμερα στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ώρα Novartis: Τι θα πει σήμερα στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας
Ο Αλέξης Τσίπρας που θα μιλήσει απόψε στη Βουλή αναμένεται να αναφερθεί στο «υπαρκτό σκάνδαλο Novartis» σημειώνοντας πως η προανακριτική θα γυρίσει μπούμερανγκ στους εμπνευστές της.

Η συζήτηση για την προανακριτική του Παπαγγελόπουλου θα διεξαχθεί σήμερα στην Βουλή, παρουσία του Αλέξη Τσίπρα, ενώ από την άλλη πλευρά θα απουσιάσει τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όσο και οι υπουργοί της κυβέρνησης του.

Το γεγονός αυτό φυσικά και δεν πέρασε ασχολίαστο από τον ΣΥΡΙΖΑ: «Θεωρούμαι τουλάχιστον αντιφατικό και υποκριτικό να μιλούν τόσο καιρό για σκευωρία, να στήνουν προανακριτική και τελικά να απουσιάζουν από τη συζήτηση στη Βουλή» έλεγε χθες κορυφαίο στέλεχος, αφού άλλωστε πρόκειται για ένα θέμα που η Νέα Δημοκρατία, όπως σημειώνεται, είχε «σηκώσει ψηλά».

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει από καιρό πάγια θέση πως στην συγκεκριμένη υπόθεση πρέπει όλα τα στοιχεία να βγουν στο «φως», ενώ πηγές της Κουμουνδούρου σημείωναν χθες πως οι κατηγορίες περί σκευωρίας αποτελούν «μία προσπάθεια αποπροσανατολισμού από το υπαρκτό σκάνδαλο Novartis, αλλά και για ξεκάθαρη επιχείρηση τρομοκράτησης των δικαστικών λειτουργών που ζητούν την άσκηση ποινικής δίωξης ενός πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ και συνεχίζουν να το ερευνούν τόσο για δύο κορυφαία στελέχη της ΝΔ, όσο και για δεκάδες μη πολιτικά πρόσωπα».

Ο Αλέξης Τσίπρας που θα μιλήσει απόψε στη Βουλή αναμένεται να αναφερθεί στο «υπαρκτό σκάνδαλο Novartis» σημειώνοντας πως η προανακριτική θα γυρίσει μπούμερανγκ στους εμπνευστές της, αφού θα αποτελέσει μίας καλή ευκαιρία για να μάθει το πανελλήνιο ποιο ακριβώς είναι το σκάνδαλο και ποια η σκευωρία, ποιοι έβαλαν τις υπογραφές τους στα υπερκέρδη της εταιρίας στα χρόνια των μνημονίων, αλλά και πόσο τελικά στοίχισε στη Δημόσια Υγεία και στους φορολογούμενους πολίτες.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται επίσης να αναφερθεί στις κατηγορίες του Αντώνη Σαμαρά προς το πρόσωπο του, αλλά και στην απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να μην προχωρήσει τελικά στη σύσταση προανακριτικής για τον ίδιο.

Εξάλλου ψηλά στην αντιπολιτευτική ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε χθες και ο προϋπολογισμός με στελέχη της Κουμουνδούρου να κατηγορούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως και σε αυτό τον τομέα προχώρησε σε μια στροφή «180 μοιρών σε σχέση με τις προεκλογικές του εξαγγελίες» και φέρνοντας ως παράδειγμα πως η ανάπτυξη στον προϋπολογισμό βρίσκεται στο 2,8%, ενώ προεκλογικά ο κ. Μητσοτάκης μιλούσε για ποσοστό 4%, ενώ στέκονταν και στον ΕΝΦΙΑ σημειώνοντας πως μέσα από αυξήσεις στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων ουσιαστικά καταργείται η οποιαδήποτε μείωση έγινε.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider