Την Παρασκευή τα ραντεβού Μητσοτάκη με τους πολιτικούς αρχηγούς για τους απόδημους

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Την Παρασκευή τα ραντεβού Μητσοτάκη με τους πολιτικούς αρχηγούς για τους απόδημους
Σε όλα τα ραντεβού η γραμμή του κ. Μητσοτάκη θα είναι κοινή, μιας και η κυβέρνηση έχει καταλήξει στους βασικούς άξονες της πρότασής της.

Την Παρασκευή θα δει τελικά τους πολιτικούς αρχηγούς ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την ψήφο των αποδήμων και το πρώτο ραντεβού είναι με τον Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ο κ. Μητσοτάκης θα δει στις 11:00 τον κ. Αλέξη Τσίπρα, στις 12:15 την κυρία Φώφη Γεννηματά, στις 17:00 τον Δημήτρη Κουτσούμπα και στις 18:00 τον Κυριάκο Βελόπουλο.

Σε όλα τα ραντεβού η γραμμή του κ. Μητσοτάκη θα είναι κοινή, μιας και η κυβέρνηση έχει καταλήξει στους βασικούς άξονες της πρότασής της, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να συναντά επί του θέματος τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο την περασμένη Πέμπτη, μετά τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για το μεταναστευτικό. Η πρόταση που επεξεργάζεται το υπουργείο Εσωτερικών είναι η επιστολική ψήφος, για όλους όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, με αποτύπωση της ψήφου στο τελικό εκλογικό αποτέλεσμα. Οι Έλληνες του εξωτερικού θα ψηφίζουν τα ψηφοδέλτια Επικρατείας, χωρίς σταυρό, και ο κ. Μητσοτάκης έχει ταχθεί υπέρ της αύξησης του αριθμού των βουλευτών Επικρατείας από 12 σε 15, κάτι που φυσικά σημαίνει και ευρύτερες αλλαγές στον εκλογικό νόμο-μια συζήτηση που θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα.

Βεβαίως, το μείζον είναι η εξεύρεση του μαγικού αριθμού 200, προκειμένου να τεθεί σε ισχύ η ρύθμιση, μιας και βάσει Συντάγματος απαιτείται πλειοψηφία 2/3.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μάλιστα από το βήμα του συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ ζήτησε η ρύθμιση που θα έρθει στη Βουλή να ψηφιστεί από 300 βουλευτές, προκειμένου να υπογραμμίσει την ανάγκη συναίνεσης σε κάτι που ο ίδιος θεωρεί θεμελιώδες. Ανάλογο μήνυμα θα στείλει και από το βήμα της Κ.Ο. της ΝΔ που θα συνεδριάσει το μεσημέρι της Τετάρτης, στη 13:00.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider