Για τη μείωση των στόχων στα πρωτογενή πλεονάσματα συζήτησαν Μητσοτάκης – Μοσκοβισί

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Για τη μείωση των στόχων στα πρωτογενή πλεονάσματα συζήτησαν Μητσοτάκης – Μοσκοβισί
Ο Πιερ Μοσκοβισί, που βρίσκεται στην Αθήνα, ένα μήνα πριν τη λήξη της θητείας του, τάχθηκε υπέρ της μείωσης των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα μετά το 2020.

Οι δημοσιονομικές προοπτικές της Ελλάδας, αλλά και οι στόχοι για τα πρωτογενή πλεονάσματα τέθηκαν επί τάπητος το μεσημέρι της Παρασκευής, στο Μέγαρο Μαξίμου, κατά τη διάρκεια της συνάντησης του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον επίτροπο Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης Πιέρ Μοσκοβισί.

Κατά τις πληροφορίες, συζητήθηκε η πρόοδος που έχει ήδη επιτευχθεί στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων για τη στήριξη της ανάπτυξης και τη δημιουργία νέων και καλά αμειβομένων θέσεων εργασίας.

Παράλληλα, οι δύο πλευρές συζήτησαν για τις δημοσιονομικές προοπτικές, καθώς και για τους στόχους για τα πρωτογενή πλεονάσματα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η συνάντηση διεξήχθη σε πολύ θετικό κλίμα, ενώ ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον κ. Μοσκοβισί για το γεγονός ότι σε κρίσιμες στιγμές στήριξε την Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι νωρίτερα την Παρασκευή, ο Πιερ Μοσκοβισί, που βρίσκεται στην Αθήνα, ένα μήνα πριν τη λήξη της θητείας του, τάχθηκε υπέρ της μείωσης των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα μετά το 2020.

Ειδικότερα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε και ερωτηθείς για τον χρόνο μείωσης των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα, ο Πιερ Μοσκοβισί δήλωσε ότι «αυτό δεν μπορεί να συμβεί το 2020, μπορεί ωστόσο να συμβεί αργότερα», αλλά και πως «το 3,5% δεν μπορεί να ισχύσει στο διηνεκές, μόνο προς το παρόν».

«Προοδευτικά πρέπει να φτάσουμε σε δημοσιονομικούς στόχους που να είναι ρεαλιστικοί, δεν έχει κανένα νόημα στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% για πολλά χρόνια, η αξιοπιστία και η ενίσχυση της ανάπτυξης είναι οι δυο καλύτεροι τρόποι για να φτάσουμε στη μείωση των πλεονασμάτων», εξήγησε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider