Γεωργιάδης: Επώδυνη για τους «επαγγελματίες» συνδικαλιστές η ηλεκτρονική ψηφοφορία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γεωργιάδης: Επώδυνη για τους «επαγγελματίες» συνδικαλιστές η ηλεκτρονική ψηφοφορία
«Γιατί είναι αντιδημοκρατικό για την απεργία να αποφασίζει το 50%+1 και όχι τα μέλη του ΔΣ;» διερωτήθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων

«Επώδυνο» χαρακτήρισε το μέτρο της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για την προκήρυξη απεργίας που προβλέπεται στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο, ο Άδωνις Γεωργιάδης, σχολιάζοντας τη χθεσινή απεργία από τους «επαγγελματικές συνδικαλιστές».

«Στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο έχει προστεθεί κομμάτι πολύ επώδυνο για τους επαγγελματίες συνδικαλιστές με καθιέρωση ηλεκτρονικής ψηφοφορίας με την οποία το 50%+1 των εργαζομένων σε μια επιχείρηση θα πρέπει να ψηφίζει για την κήρυξη απεργίας… Γιατί είναι αντιδημοκρατικό για την απεργία να αποφασίζει το 50%+1 και όχι τα μέλη του ΔΣ;» διερωτήθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, μιλώντας σε εκπομπή του ΣΚΑΙ το πρωί της Πέμπτης.

«Τρεις κι ο κούκος ήταν η χθεσινή συμμετοχή στην απεργία» σχολίασε δηκτικά ο υπουργός. «Κλείνει δύο ώρες το κέντρο, μαγαζιά δεν κάνουν τζίρο, άνθρωποι που μπορεί να έχουν ανάγκες κολλάνε στην κίνηση… δεν πρέπει να μας προβληματίσει αυτό; Έκλεισε το κέντρο μόνο» σημείωσε.

«Αν υπήρχε οργή της κοινωνίας κατά ενός μέτρου της κυβέρνησης θα ήταν στο δρόμο πολλοί; Πρόκειται για απεργία - λούφα με 150 ανθρώπους στο δρόμο» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης. Ο υπουργός χαρακτήρισε δε ως «παραμύθια» τα περί αντεργατικής κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider