Bloomberg: Ο Μητσοτάκης δεσμεύεται πως θα πείσει τους δανειστές να χαλαρώσουν τους στόχους για τα πλεονάσματα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Bloomberg: Ο Μητσοτάκης δεσμεύεται πως θα πείσει τους δανειστές να χαλαρώσουν τους στόχους για τα πλεονάσματα
«Οι ενδείξεις για την επιστροφή της Ελλάδας στην ομαλότητα μετά από μια δεκαετία κρίσης επιταχύνονται», σημειώνει το Bloomberg, σχολιάζοντας την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ το βράδυ του Σαββάτου.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύεται πως θα πείσει τους δανειστές της Ελλάδας να χαλαρώσουν τους στόχους για τα πρωτογενή πλεονάσματα της χώρας», γράφει το Bloomberg, κάνοντας λόγο για ένα ακόμη βήμα της Αθήνας να αφήσει ολοκληρωτικά πίσω της την εποχή των μνημονίων.

«Μιλώντας από το βήμα της 84ης ΔΕΘ, ο Έλληνας πρωθυπουργός ανακοίνωσε επίσης σχέδιο τόνωσης της ελληνικής οικονομίας, μέσω σειράς φοροελαφρύνσεων για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις που βρέθηκαν δέσμια της λιτότητας για χρόνια», σημειώνει ακόμη το πρακτορείο, αναλύοντας το φορολογικό πακέτο που ανακοίνωσε από τη συμπρωτεύουσα ο Κυριάκος Μητσοτάκης το βράδυ του Σαββάτου.

Συνεχίζοντας το Bloomberg, σημειώνει πως η οικονομική ατζέντα του Κυριάκου Μητσοτάκη χαίρει της στήριξης της Γερμανίδας Καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ, ενώ προσθέτει πως η Κριστίν Λαγκάρντ, που θα αναλάβει τον Νοέμβριο τα ηνία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, τάσσεται υπέρ της μείωσης του στόχου για τα πρωτογενή πλεονάσματα για να «πάρει ανάσα» η οικονομία.

«Με όπλο τα θετικά μας αποτελέσματα, μπορούμε να αιτηθούμε πιο ρεαλιστικούς στόχους για την ετήσια παραγωγή πρωτογενούς πλεονάσματος», δήλωσε το βράδυ του Σαββάτου από το Βελλίδειο ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Οι ενδείξεις για την επιστροφή της Ελλάδας στην ομαλότητα μετά από μια δεκαετία κρίσης επιταχύνονται», σημειώνει το Bloomberg, αναφερόμενο στα ιστορικά χαμηλά που έχουν διολισθήσει οι αποδόσεις των δεκαετών ομολόγων, καθώς και στην πλήρη άρση των capital controls.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider