Αντιπαράθεση στο ΚΙΝΑΛ για την επιστροφή στα σύμβολα του ΠΑΣΟΚ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αντιπαράθεση στο ΚΙΝΑΛ για την επιστροφή στα σύμβολα του ΠΑΣΟΚ
«Απασφάλισε» η Φώφη Γεννηματά εις βάρος όσων με όχημα την… επιστροφή στις «ρίζες» αμφισβητούν την ηγεσία της. 

Σκληρή επίθεση σε όσους αμφισβητούν την ίδια αλλά και το μέλλον του Κινήματος Αλλαγής εξαπέλυσε από την Λάρισα όπου επελέγη να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση για την 45η επέτειο από την 3η του Σεπτέμβρη του 1974, η πρόεδρος του Κινήματος, Φώφη Γεννηματά.

Στελέχη του Κινήματος Αλλαγής, όπως ο Νίκος Παπανδρέου και ο Παύλος Γερουλάνος, πήραν θέση υπέρ της επιστροφής στα σύμβολα και το όνομα του ΠΑΣΟΚ. Πάνω στο θέμα επέλεξαν να τοποθετηθούν μια σειρά από στελέχη του κόμματος, άλλα ξεκάθαρα, άλλα με μισόλογα και άλλα… σημειολογικά.

Σε κάθε περίπτωση η Φώφη Γεννηματά, απάντησε με σφοδρότατη επίθεση. «Δεν αγωνιούσαν όταν (το ΠΑΣΟΚ) έφτασε εκλογικά στο 4% και δημοσκοπικά το 2,8%» τόνισε για να συμπληρώσει «Κάποιοι ντρέπονταν να πουν ότι είναι ΠΑΣΟΚ. Προπηλακίζονταν τα στελέχη μας και δεν μιλούσαν, είχαν καταπιεί τη γλώσσα τους».

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, ανέφερε μάλιστα ακόμα πως «μόνο μέσα από το Κίνημα Αλλαγής, το ΠΑΣΟΚ μπορεί να ανταποκρίνεται και στις οικονομικές του υποχρεώσεις», ξεκαθαρίζοντας πως οι λόγοι που το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να διαλυθεί εντός του Κινήματος Αλλαγής είναι ναι μεν «λόγοι πολιτικοί» αλλά και «γιατί δεν είμαστε μπαταχτσήδες».

Που τάσσονται τα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής

Εκείνος που έχει «ρίξει» το σύνθημα για… επιστροφή στις ρίζες είναι ο γιος του Ανδρέα Παπανδρέου και υποψήφιος στις τελευταίες Ευρωεκλογές με το Κίνημα Αλλαγής, Νίκος, ο οποίος σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών τόνιζε πως «το Κίνημα Αλλαγής έχει αποτύχει» αλλά και ότι «χρειάζεται επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ».

Στην ίδια γραμμή βρίσκεται και άλλοτε υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Γερουλάνος που σε συνέντευξή του, σημείωνε «Το χειρότερο είναι ότι η κοινωνία νιώθει ότι το ΚΙΝΑΛ δεν την αφορά πια και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε να πάρει τη θέση του ΠΑΣΟΚ».

Αινιγματικές χαρακτηρίζονται οι δηλώσεις μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, όπως ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, ο οποίος σε κείμενό του για την 3η του Σεπτέμβρη, αναφέρει χαρακτηριστικά: «έχει αξία να αναλογιστούμε ότι οι πολλαπλοί μετασχηματισμοί, οι συνεχείς αλλαγές στα ονόματα και τα σύμβολα βλάπτουν αντί να συνεισφέρουν. Βλάπτουν γιατί στέλνουν ένα λανθασμένο μήνυμα στην κοινωνία, ότι έχουν σπιλωθεί».

Άλλοι πάλι, όπως το ιστορικό στέλεχος της παράταξης και στενός συνεργάτης του Ανδρέα Παπανδρέου, Κώστας Σκανδαλίδης, τάσσονται αναφανδόν υπέρ της ηγεσίας του Κινήματος Αλλαγής και τονίζουν πως η συζήτηση για το ΠΑΣΟΚ «γίνεται λίγο ρετρό».

Κάπου στη μέση και χωρίς να παίρνουν θέση για τη διαμάχη, βρίσκονται ο τελευταίος πρωθυπουργός της παράταξης, Γιώργος Παπανδρέου που στην σύντομη δήλωσή του για την επέτειο αποφεύγει να αναφέρει τα ονόματα είτε του ΠΑΣΟΚ είτε του Κινήματος Αλλαγής αλλά και ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Βασίλης Κεγκέρογλου που αναφέρει «Το ΚΙΝΑΛ και το ΠΑΣΟΚ είναι ένα πράγμα».

Ολόκληρη η απάντηση της Φώφης Γεννηματά για ΚΙΝΑΛ και ΠΑΣΟΚ:

«Φίλες και Φίλοι,

Κάποιοι ξαφνικά θυμήθηκαν να δηλώσουν ότι αγωνιούν για το ΠΑΣΟΚ και το μέλλον του. Με μερικά χρόνια καθυστέρηση βέβαια. Δεν αγωνιούσαν όταν έφτασε εκλογικά στο 4% και δημοσκοπικά στο 2,8%.

Δεν αγωνιούσαν για την κατάληψη του χώρου μας από το ΣΥΡΙΖΑ όταν έγινε Κυβέρνηση και αγωνιούν τώρα που είναι αντιπολίτευση. Δεν αγωνιούσαν όταν ήμασταν 7ο κόμμα στη Βουλή, αγωνιούν τώρα που το Κίνημα Αλλαγής καθιερώθηκε στο κέντρο του πολιτικού συστήματος ως ο προοδευτικός πόλος, τρίτο κόμμα με διπλάσιο ποσοστό. Κάποιοι ντρέπονταν να πουν ότι είναι ΠΑΣΟΚ. Προπηλακίζονταν τα στελέχη μας και δεν μιλούσαν, είχαν καταπιεί τη γλώσσα τους.

Μας λένε για επιστροφή του ΠΑΣΟΚ

Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ και πρωταγωνιστεί στην άνοδο του «καινούργιου». Υπάρχει μέσα από το Κίνημα Αλλαγής. Ήμουν και είμαι περήφανη, για την ιστορική διαδρομή της παράταξης, του ΠΑΣΟΚ, που υπήρξε για πολλά χρόνια το δεύτερο σπίτι μου και κανείς δεν δικαιούται να μου κουνά το δάκτυλο. Το ΠΑΣΟΚ δεν διαλύεται, δεν μπαίνει ταφόπλακα. Και για λόγους πολιτικούς και γιατί δεν είμαστε μπαταχτσήδες. Μόνο μέσα από το Κίνημα Αλλαγής το ΠΑΣΟΚ μπορεί να ανταποκρίνεται και στις οικονομικές του υποχρεώσεις. Μόνο του δεν μπορεί. Τέρμα στην κοροϊδία και τα μεγάλα κούφια λόγια.

Σε κάθε περίπτωση καθιστώ για μια ακόμα φορά σαφές πως όλη η προσπάθειά μας εξελίσσεται μέσα από το Κίνημα Αλλαγής. Έχουμε ομόφωνη απόφαση του Συνεδρίου μας ότι τα κόμματα κάνουν ένα βήμα πίσω, όχι άλλη σύγχυση στη βάση μας. Μόλις πριν από 5 μήνες. 65.000 μέλη μας εξέλεξαν δημοκρατικά τους αντιπροσώπους μας για το Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής και αυτοί ομόφωνα, αποφάσισαν την ενιαία λειτουργία του κόμματος μας. Οι αποφάσεις αυτές του ανώτερου οργάνου του κόμματος, ειδικά όταν είναι τόσο πρόσφατες, δεν μπορούν να τίθενται υπό αμφισβήτηση».

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider