Αντιπαράθεση Μαξίμου – ΣΥΡΙΖΑ για τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αντιπαράθεση Μαξίμου – ΣΥΡΙΖΑ για τα Γλυπτά του Παρθενώνα
«Η τουλάχιστον αφελής πρωτοβουλία του κ. Μητσοτάκη για το δανεισμό των Μαρμάρων του Παρθενώνα, επιτρέπει στο Βρετανικό Μουσείο να εμφανίζεται σήμερα ως νόμιμος ιδιοκτήτης τους», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

Πολιτική αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει από την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την προσωρινή επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα με αφορμή τους εορτασμούς για τα 200 χρόνια από το 1821.

Ο Αλέξης Τσίπρας, μετά την απάντηση του Βρετανικού Μουσείου στο αίτημα Μητσοτάκη ότι αν η Ελλάδα θέλει προσωρινά τα Γλυπτά πρέπει να αποδεχτεί ότι του ανήκουν, σχολίασε στο Facebook: «Η τουλάχιστον αφελής πρωτοβουλία του κ. Μητσοτάκη για το δανεισμό των Μαρμάρων του Παρθενώνα, επιτρέπει στο Βρετανικό Μουσείο να εμφανίζεται σήμερα ως νόμιμος ιδιοκτήτης τους».

Απαντώντας το Μαξίμου κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα για «φτηνή αντιπολίτευση».

«Ο κ. Τσίπρας δεν είναι σχολιαστής της επικαιρότητας. Είναι πρώην πρωθυπουργός. Επί τέσσερα χρόνια, ποιες πρωτοβουλίες ανέλαβε, πέρα από κάποιες γενικόλογες δηλώσεις για το συγκεκριμένο θέμα; Καμία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία του επανέφερε το θέμα της επιστροφής των Γλυπτών δυνατά στο προσκήνιο. Αν μάλιστα ο κ.Τσίπρας ενδιαφερόταν πραγματικά για το θέμα κι όχι για να κάνει φθηνή αντιπολίτευση, θα διάβαζε ότι στις δηλώσεις του Πρωθυπουργού αναφέρεται με σαφήνεια ότι «η απαίτησή μας για επιστροφή των Γλυπτών ισχύει στο ακέραιο» κι ότι το Βρετανικό Μουσείο «δίνει μια χαμένη μάχη». Αντί να διαστρεβλώνει λοιπόν τις προτάσεις του κ. Μητσοτάκη, ας συμβάλει με όποιο τρόπο μπορεί στην υλοποίηση του ελληνικού αιτήματος» ανέφεραν πηγές του Μαξίμου.

Γεννηματά: «Φιάσκο» η πρόταση περί δανεισμού

«Φιάσκο» χαρακτήρισε την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, ου Κινήματος Αλλαγής και είπε ότι η επιστροφή των Γλυπτών πρέπει να είναι οριστική.

«Τα κλεμμένα γλυπτά του Παρθενώνα πρέπει να επιστρέψουν μόνιμα στην Ελλάδα. Αυτό και μόνο αυτό διεκδικούμε. Από την Μελίνα έως σήμερα. Ας το αντιληφθεί και ο κ. Μητσοτάκης ιδιαίτερα μετά το φιάσκο της πρότασης του περί δανεισμού» ανέφερε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider