Γεννηματά: Είμαστε θετικοί για ιδιωτική φύλαξη και για κάρτες εισόδου στα πανεπιστήμια

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γεννηματά: Είμαστε θετικοί για ιδιωτική φύλαξη και για κάρτες εισόδου στα πανεπιστήμια
Η κυρία Γεννηματά ανέφερε από το βήμα της Βουλής πως η παρέμβαση της αστυνομίας δεν λύνει όλα τα προβλήματα

«Με τη μάχη των εντυπώσεων δεν κυβερνιέται η χώρα. Το ζήσαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια. Και βρεθήκαμε πολλές φορές μπροστά σε αδιέξοδα. Προσπαθείτε να μας πείσετε ότι παίζετε επίθεση. Δυστυχώς όμως δεν πρόκειται για προσπάθεια αποτελεσματικότητας στη λογική της διαφάνειας και της αξιοκρατίας που χρειάζεται ο τόπος» ανέφερε η Φώφη Γεννηματά από το βήμα της Βουλής.

Στo επίμαχο ζήτημα των πανεπιστημίων η κ. Γεννηματά ανέφερε πως «όταν υπάρχει παρεμπόριο έξω από την πόρτα του πανεπιστημίου και η αστυνομία κυνηγάει αυτούς που διαπράττουν το αδίκημα και μπαίνουν μέσα στο πανεπιστήμιο για να ζητήσουν άσυλο, προφανώς δεν μπορεί να έχουνε κανένα «άσυλο» και μπορεί η αστυνομία να τους συλλάβει. Και αυτό πρέπει να είναι πάρα πολύ καθαρό.

Και από την άλλη μεριά, έπρεπε να είναι πάρα πολύ καθαρό, για να μην υπάρχει ένα μπαλάκι ευθυνών μεταξύ ανευθύνων, ότι δεν χρειάζεται καμία προηγούμενη έγκριση πανεπιστημιακού οργάνου για να κάνει η αστυνομία τη δουλειά της, όταν τελείται αξιόποινη πράξη. Πόσο πιο καθαρά πρέπει να αποτυπωθούν αυτά που πρέπει να γίνουν για να μην έχει κανένας άλλοθι να κάνει τη δουλειά του».

Η κ. Γεννηματά συνέχισε λέγοντας πωε η παρέμβαση της αστυνομίας δεν λύνει όλα τα προβλήματα. «Το άβατο στα Εξάρχεια δεν προβλέπεται από κάποια νομοθετική ρύθμιση».

«Στόχος μας είναι να αντιμετωπισθούν οι παράνομες πράξεις, χωρίς όμως να δημιουργείται εικόνα αστυνομοκρατίας στα ΑΕΙ. Δεν μπορεί να υπάρχουν ελεύθερες περιπολίες λες και πρόκειται για την αγορά μιας περιοχής. Δεν μπορεί να εμφανίζεται η αστυνομία χωρίς να υπάρχει κάποια αξιόποινη πράξη. Δεν χρειάζεται να δημιουργηθεί αστυνομικό τμήμα Νομικής, Πολυτεχνείου κλπ. Θα πρόσθετα ότι κανείς άσχετος με τα Πανεπιστήμια δεν πρέπει να επιτρέπεται να κυκλοφορεί στους χώρους τους χωρίς ειδική άδεια επισκέπτη. Όπως συμβαίνει στις περισσότερες προηγμένες χώρες».

«Είμαστε θετικοί και για πρόσληψη ιδιωτικής φύλαξης ,αλλά και για τις κάρτες εισόδου αυτών που έχουν σχέση με τα ιδρύματα.

Αλλά είμαστε εξόχως αρνητικοί με την επιβολή ενός αστυνομικού καθεστώτος ,που αντίκειται ευθέως στο αυτοδιοίκητο, στην αυτονομία ,στον σεβασμό των Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων».

Η κ. Γεννηματά κάλεσε την κυβέρνηση να να τροποποιήσει την παράγραφο 3 λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δυστυχώς η παράγραφος 3 της κυβερνητικής πρότασης δίνει την δυνατότητα να επικρατήσουν οι αρνητικές καταστάσεις που επισημάναμε. Δεν θα συμφωνήσουμε, σε αυτήν ενώ θεωρούμε ως θετικές τις παραγράφους 1,2 του άρθρου.

Καλούμε την Κυβέρνηση να κατανοήσει το που οδηγούν τέτοιες λογικές και να την αλλάξει».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider