Παφίλης: Το επιτελικό κράτος θα καταργήσει τα μνημόνια;

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παφίλης: Το επιτελικό κράτος θα καταργήσει τα μνημόνια;
Το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος έχει ως στόχο να κάνει πιο δυνατό το κράτος για την εφαρμογή της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής, κατήγγειλε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης από το βήμα της Βουλής.

«Τι κρύβεται πίσω από τις πομπώδεις διακηρύξεις για το επιτελικό κράτος; Με αυτές τις εξαγγελίες τι ακριβώς θα ωφεληθεί ο λαός; Θα επιστρέψουν οι συντάξεις στα προ κρίσης επίπεδα; Θα αλλάξει η εργασιακή ζούγκλα; Θα σταματήσουν να σκοτώνονται οι εργαζόμενοι στους χώρους εργασίας; Θα υπάρξει μόνιμη εργασία; Θα αλλάξει το φορολογικό σύστημα που συντρίβει το λαό; Το επιτελικό κράτος θα καταργήσει τα μνημόνια;», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης και προσέθεσε ότι οι θεσμικές αλλαγές έχουν στόχο να κάνουν πιο δυνατό το κράτος για την εφαρμογή της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής.

«Όπως θυσιάσατε τα λαϊκά συμφέροντα, κατά τη διάρκεια της κρίσης, έτσι τώρα, με αυτές τις αλλαγές, με συνταγές της ΕΕ και του ΟΟΣΑ, προστατεύονται τα συμφέροντα των μονοπωλίων», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ απευθυνόμενος σε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, Κίνημα Αλλαγής. Είπε ακόμα ότι «με το νομοσχέδιο το κράτος γίνεται πιο ανθεκτικό, για την ανάκαμψη των κερδών αυτών που κατέχουν τον πλούτο στη χώρα. Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση διαμορφώνει έναν σκληρό πυρήνα ανώτερων κρατικών υπαλλήλων που θα εξασφαλίζει τη συνέχεια της πολιτικής αυτής ανεξάρτητα από την εναλλαγή κομμάτων στην εξουσία, γιατί όλοι έχουν υπογράψει δεσμεύσεις στην ΕΕ και έχουν ως ευαγγέλιο τον αυστηρό έλεγχο εφαρμογής της από την Κομισιόν».

«Πολιτικούς γιάπηδες θέλετε να φτιάξετε», είπε ο Θανάσης Παφίλης και τόνισε πως «ο ισχυρισμός ότι το κράτος θα είναι φιλικό και θα υπηρετεί τον πολίτη, δεν αντέχει ούτε στο Δημοτικό γιατί το αστικό κράτος, είναι σκληρό ταξικό κράτος και τα συμφέροντα είναι αντιτιθέμενα αφού όσο πιο πολύ δουλεύει ο εργαζόμενος τόσο κερδίζει ο καπιταλιστής».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider