Ο Χατζηδάκης στη 2η Υπουργική Σύνοδο του East Med Gas Forum

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Χατζηδάκης στη 2η Υπουργική Σύνοδο του East Med Gas Forum
Ο κ. Χατζηδάκης θα έχει διμερείς επαφές με τους ομολόγους του από τις ΗΠΑ, την Αίγυπτο και το Ισραήλ.

Στη 2η Υπουργική Σύνοδο του νεοσύστατου φόρουμ για το φυσικό αέριο της νοτιοανατολικής Μεσογείου, East Med Gas Forum (EMGF) θα συμμετάσχει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης. Στη Σύνοδο θα συμμετάσχουν επίσης οι υπουργοί Ενέργειας των ΗΠΑ, της Αιγύπτου, του Ισραήλ, της Κύπρου, της Ιορδανίας, της Παλαιστίνης και ο υφυπουργός Ενέργειας και Ανάπτυξης της Ιταλίας.

Την Πέμπτη, οι συμμετέχοντες υπουργοί θα έχουν συνάντηση με τον πρόεδρο της Αιγύπτου, στην Αλεξάνδρεια.

Στο περιθώριο της διάσκεψης, ο κ. Χατζηδάκης θα έχει διμερείς επαφές με τους ομολόγους του από τις ΗΠΑ, την Αίγυπτο και το Ισραήλ, προκειμένου να συζητήσουν επί των διεθνών ενεργειακών σχέσεων της Ελλάδος.

Στην ατζέντα της 2ης Υπουργικής Διάσκεψης του EMGF –που πλέον θα έχει μόνιμο χαρακτήρα και μόνιμη έδρα στο Κάιρο- βρίσκονται θέματα, που αφορούν στην πορεία εξέλιξης του εν λόγω σχήματος περιφερειακής συνεργασίας, στην χρηματοδότηση των δραστηριοτήτων του, στη διάρθρωση και οργάνωσή του. Επίσης θα συζητηθούν οι απαραίτητες μελέτες, που θα διεξαχθούν από διεθνείς οργανισμούς, για τη βελτιστοποίηση των μεθόδων αξιοποίησης και εξαγωγής των υπαρχόντων και δυνητικών κοιτασμάτων φυσικού αερίου της νοτιανατολικής λεκάνης της Μεσογείου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider