Πολιτική | Ελλάδα

Δένδιας στο Bloomberg: Να συνεργαστούμε με την Τουρκία για τους φυσικούς πόρους

Τη βούληση για συνέργειες μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας σε πολλούς τομείς όπως είναι ο Τουρισμός και η Ενέργεια, εξέφρασε σε συνέντευξή του στο Bloomberg, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

«Πρέπει να βοηθήσουμε τις κοινωνίες μας να δημιουργήσουν ανάπτυξη, να δημιουργήσουν ευημερία, να δημιουργήσουν σταθερότητα στην περιοχή και επίσης στο τέλος της ημέρας να γίνουν φίλοι και πάλι", δήλωσε ο υπουργός. «Υπάρχουν χιλιάδες συνέργιες από τον τουρισμό έως την εκμετάλλευση των φυσικών πόρων», συμπλήρωσε. 

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος δήλωσε ότι η χώρα του θα μπορούσε να συνεργαστεί με την Τουρκία για να εκμεταλλευτεί φυσικούς πόρους προτρέποντας παράλληλα την Άγκυρα να διευθετήσει τη διαφωνία της με την Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με τις υπεράκτιες γεωτρήσεις στη Μεσόγειο.

Η ήδη στενής σχέσης της Τουρκίας με την ΕΕ έχει παραμορφωθεί περαιτέρω από τότε που η κυβέρνηση του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεσμεύθηκε να προχωρήσει με τις έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο εντείνοντας τη διαμάχη με την Κύπρο, η οποία είναι μέλος της ΕΕ, επεσήμανε. 

Οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ – συμπεριλαμβανομένου και του κ. Δένδια- συμφώνησαν να παγώσουν τις επαφές υψηλού επιπέδου με την Τουρκία και να μειώσουν τη ροή κεφαλαίων στη χώρα, ενώ ταυτόχρονα δεν θα προχωρήσουν σε κυρώσεις που θα μπορούσαν να στοχεύουν στις τουρκικές εταιρείες που ασχολούνται με τις υπεράκτιες γεωτρήσεις στην περιοχή.
 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.