ΚΙΝΑΛ: Με κομματικά κριτήρια ο διορισμός των γενικών γραμματέων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΚΙΝΑΛ: Με κομματικά κριτήρια ο διορισμός των γενικών γραμματέων
Την κυβέρνηση κατηγορεί το Κίνημα Αλλαγής για τους διορισμούς των γενικών γραμματέων.

Για διορισμούς των γενικών γραμματέων των Υπουργείων «με κομματικά κριτήρια» κάνει λόγο το Κίνημα Αλλαγής σε ανακοίνωσή του, ενώ κατηγορεί την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πως «επέστρεψε πανηγυρικά στο παρελθόν της».

Η ανακοίνωση του Κινήματος Αλλαγής:

«Η Κυβέρνηση της Ν.Δ. επέστρεψε σήμερα πανηγυρικά στο παρελθόν της, διορίζοντας με κομματικά κριτήρια Γενικούς Γραμματείς στα Υπουργεία. Οι διακηρύξεις περί αξιοκρατίας και περί διαφάνειας, πήγαν στον κάλαθο των αχρήστων.

Αντί να αντιμετωπίσει τις καταστρατηγήσεις του Ν. 4369/2016 (που προβλέπει επιλογή των Γραμματέων με δημόσιες προκηρύξεις και κριτήρια) από τον Σύριζα με τις γνωστές φωτογραφικές διατάξεις, η Ν.Δ. προτιμά τον καθολικό διορισμό χωρίς προσχήματα.

Το Κίνημα Αλλαγής επιμένει στην θέση του για επιλογή Γενικών Γραμματέων με δημόσια προκήρυξη και διαφάνεια, ως μεγάλο βήμα αποκομματικοποίησης του Κράτους.

Υ.Γ. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι η τοποθέτηση ως Γ.Γ. Δημόσιας Τάξης του κ. Τσουβάλα, ο οποίος καθαιρέθηκε από Αρχηγός της ΕΛΑΣ από τον κ. Τσίπρα, επειδή του αποδόθηκαν ευθύνες για την τραγωδία στο Μάτι».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.