«Αλλάζουμε, δυναμώνουμε, προχωράμε». Αυτές οι τρεις λέξεις βρίσκονταν τυπωμένες στο κόκκινο φόντο που είχε στηθεί πίσω από το βήμα όπου διεξάγονταν οι ομιλίες στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Την ομιλία άνοιξε, ως είθιστε ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσιπρας ο όποιος καταχειροκροτήθηκε από τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής κατά την είσοδό του στην αίθουσα.

Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε εκφράζοντας τη συμπαράσταση του ΣΥΡΙΖΑ στις οικογένειες των θυμάτων της καταστροφής στη Χαλκιδική και τόνισε ότι «θα κάνουμε ό, τι περνάει από το χέρι μας, χωρίς μικροκομματικούς υπολογισμούς, για να συνδράμουμε όσους έχουν πληγεί».

Μιλώντας για το αποτέλεσμα των εκλογών ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι υπάρχει μία «νέα κατάσταση και νέα καθήκοντα βρίσκονται μπροστά μας», καθώς, όπως είπε «τα πρώτα δείγματα γραφής της κυβέρνησης Μητσοτάκη άλλωστε είναι εξαιρετικά δυσοίωνα».

«Υποσχέθηκε ένα μικρό και ευέλικτο σχήμα, έφτιαξε ένα σχήμα που μόνο μικρό και ευέλικτο δε το λες. Με τους βασικούς υπουργούς της κυβέρνησης Σαμαρά, να μας προσφέρουν ένα ντεζαβού, που είμαι σίγουρος ούτε όσοι ψήφισαν ΝΔ δεν αντέχουν να βλέπουν. Και με μόλις 5 γυναίκες στους 51 υπουργούς, γιατί όπως εξήγησε οι γυναίκες δεν είναι πρόθυμες να αναλάβουν ευθύνες κυβερνητικές. Είναι φαίνεται πιο πρόθυμες να κάνουν τις βασικές δουλειές στο σπίτι αλλά όχι κυβερνητικές ευθύνες» σημείωσε.

«Είδαμε επίσης τους ανθρώπους του ΣΕΒ και μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων σε θέσεις κλειδιά. Τον άνθρωπο του ΣΕΒ σε ρόλο συντονιστή των υπουργών. Τους λεγόμενους τεχνοκράτες να έχουν πλημμυρίσει τα υπουργεία. Τον εκπρόσωπο της Lamda, στις διαπραγματεύσεις με το Δημόσιο για το Ελληνικό, να αλλάζει στολή από τον κ. Μητσοτάκη, και να γίνεται εκπρόσωπος του Δημοσίου, απέναντι στην Λάμδα. Ο λύκος δηλαδή τάχθηκε να φυλάγει τα πρόβατα» πρόσθεσε. Μίλησε επίσης για «υπερσυγκέντρωση αυταρχισμού στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη» καθώς και για «πληγή στο σώμα και στην αξιοπιστία της δικαιοσύνης» με το καλημέρα.