ΣΥΡΙΖΑ για αναγνώριση Γκουαϊδό: Η κυβέρνηση δείχνει άγνοια των εξελίξεων στη Βενεζουέλα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΣΥΡΙΖΑ για αναγνώριση Γκουαϊδό: Η κυβέρνηση δείχνει άγνοια των εξελίξεων στη Βενεζουέλα
Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι η απόφαση της κυβέρνησης «όχι μόνο δεν συμβάλλει στην ειρηνική διευθέτηση της κρίσης», αλλά και ότι «δείχνει άγνοια για τις εξελίξεις στη χώρα».

Κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά την αναγνώριση του Χουάν Γκουαϊδό ως μεταβατικού προέδρου της Βενεζουέλας.

Με ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ στηλιτεύει την απόφαση της κυβέρνησης ν’ αναγνωρίσει τον Γκουαϊδό ως μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας,

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι η απόφαση της κυβέρνησης «όχι μόνο δεν συμβάλλει στην ειρηνική διευθέτηση της κρίσης», αλλά και ότι «δείχνει άγνοια για τις εξελίξεις στη χώρα».

Επίσης επισημαίνει ότι «αποδυναμώνει τη θέση της Ελλάδας στην ΕΕ» και ότι δεν γνωρίζει τις διαδικασίες, αφού « δεν υπάρχει κοινή θέση των χωρών της ΕΕ, υπέρ της αναγνώρισης του Juan Guaido ως μεταβατικού Πρόεδρου». Ακόμα δηλώνει ότι η Ελλάδα «θα πρέπει να να συνεχίζει να υποστηρίζει τις δηλώσεις της Υψηλής Εκπροσώπου/Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κας Mogherini, τις συνομιλίες του Όσλο και τις πρωτοβουλίες της ΕΕ».

Τέλος τονίζει ότι «ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει σταθερά και δυναμικά να υποστηρίζει αυτές τις θέσεις για το διεθνή ρόλο της Ελλάδας και τις πρωτοβουλίες της ΕΕ στην ειρηνική επίλυση κρίσεων».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider