Χατζηδάκης: Nα κοιτάξουμε με θάρρος τα του οίκου μας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χατζηδάκης: Nα κοιτάξουμε με θάρρος τα του οίκου μας

Την ανάγκη για ανανέωση και εκσυγχρονισμό υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στο συνέδριο της παράταξης ενώ διαμήνυσε πως η εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της γαλάζιας παράταξης εξέφρασε ένα αίτημα ανανέωσης που πρέπει όλοι να στηρίξουν.

«Προτείνω να ακολουθήσουμε το δρόμο του Κωνσταντίνου Καραμανλή», επεσήμανε και ανέφερε ότι από την εκλογή του κ. Μητσοτάκη τα πράγματα έχουν αλλάξει. «Η Νέα Δημοκρατία προηγείται στις δημοσκοπήσεις. Ο πραγματικός μας αντίπαλος δεν είναι ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτές τις ημέρες ετοιμάζονται να υπογράψουν δεύτερο μνημόνιο μέσα σε 15 μήνες. Στην πράξη ο ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει το πιο μνημονιακό κόμμα της χώρας», σημείωσε.

Εστιάζοντας στα των εσωτερικών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε πως οι πολίτες που κοιτάζουν τη Νέα Δημοκρατία θέλουν κάτι καλύτερο. «Και εμείς πρέπει να κοιτάξουμε με θάρρος τα του οίκου μας. Θα το πετύχουμε με μία αξιόπιστη προγραμματική πρόταση. Χρειαζόμαστε μία καινούρια αντίληψη για τα του οίκου μας. Για να δείξουμε ότι ανανεωνόμαστε σε πρόσωπα, θέσεις και προτάσεις. Ότι όσα λέμε τα εννοούμε, ξεκινώντας από την ίδια τη Νέα Δημοκρατία. Να πούμε στους πολίτες ότι έχουμε αντιληφθεί πως έχουμε κάνει κάποια λάθη και χρησιμοποιούμε το νέο καταστατικό μας, για να αλλάξουμε ρότα. Οι πολίτες περιμένουν πρακτικές λύσεις. Όταν κάνεις κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να δείξεις πως διδάσκεσαι από τα λάθη σου και μαθαίνεις από τα λάθη των άλλων. Οι κινήσεις του κ. Μητσοτάκη στρέφονται προς αυτήν την κατεύθυνση. Έδειξε αποφασιστικότητα στο ζήτημα της ΟΝΝΕΔ. Στα οικονομικά του κόμματος. Με αυτό που έκανε στην ΟΝΝΕΔ μετέτρεψε το πρόβλημα σε ευκαιρία. Ευκαιρία ανανέωσης. Χρειαζόμαστε ανθρώπους που δε θα είναι μόνο νέοι στην ηλικία, αλλά και νέοι στις ιδέες», επεσήμανε.

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε πως οι αλλαγές στο καταστατικό ανοίγουν νέο κεφάλαιο στην ιστορία της Νέας Δημοκρατίας. «Χαίρομαι που εγκαταλείπουμε την αντίληψη ότι ο πρόεδρος του κόμματος είναι κάτι σαν αρχιεπίσκοπος και ορίζουμε θητεία. Είναι σίγουρα θετικό βήμα τα πιο ολιγομελή όργανα, που θα συγκεντρώνονται πιο τακτικά. Σας προτείνω να αυτοκαταργαθήμουμε. Να γίνουμε πιο ευέλικτοι. Είναι πολύ θετικό βήμα η αυτοδέσμευση για μη δανεισμό από τις τράπεζες και οι ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί. Δε θα αλλάξει η Ελλάδα, εάν δεν αλλάξουμε πρώτα εμείς. Θετική είναι και η ενεργοποίηση της βάσης στην επιλογή των υποψήφιων βουλευτών» , είπε και πρότεινε:

  • Οι πρόεδροι των Νομαρχιακών Επιτροπών να εκλέγονται με απευθείας ψηφοφορία από τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας. «Χρειαζόμαστε ανθρώπους με κύρος», σημείωσε.
  • Να υπάρχει ποσόστωση ανανέωσης στα όργανα, προκειμένου να διασφαλιστεί η διαρκής ανανέωσης της παράταξης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider