Ποιος βουλευτής πήρε τους περισσότερους σταυρούς (pic)

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ποιος βουλευτής πήρε τους περισσότερους σταυρούς (pic)
Βρέθηκε ο πρώτος σε σταυρούς βουλευτής και δεν είναι καν από την μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας!

Το «σπάσιμο» της εκλογικής περιφέρειας της Β' Αθηνών έκανε την αναζήτηση του πρώτου σε σταυρούς βουλευτή του νέου κοινοβουλίου, αρκετά πιο δύσκολη και κατοχυρώνει μάλλον ισοβίως το ιστορικό ρεκόρ της Βάσως Παπανδρέου στη Β' Αθήνας με τις περισσότερες από 250.000 ψήφους.

Στις εκλογές της 7ης Ιουλίου, ο πρώτος σε σταυρούς βουλευτής, δεν προκύπτει καν από την μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, που είναι πλέον ο Νότιος Τομέας της Αθήνας. Εκεί ο Νίκος Δένδιας εξελέγη πρώτος από την λίστα της Νέας Δημοκρατίας, με περισσότερες από 57 χιλιάδες ψήφους, δεν κατέκτησε όμως το σχετικό ρεκόρ.

Αυτό καθώς η Νέα Δημοκρατία, έλαβε περισσότερες ψήφους, στην κατά 100.000 μικρότερη εκλογική περιφέρεια του Βόρειου Τομέα της Αθήνας, με τη Νίκη Κεραμέως και τον Άδωνι Γεωργιάδη να λαμβάνουν περισσότερες από 59 και 65 χιλιάδες ψήφους αντίστοιχα. Πρώτος στην σχετική λίστα, βρίσκεται ο έτερος αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος με καταμετρημένο το 93,76% των σταυρών, λαμβάνει 68.613 σταυρούς. Το κατόρθωμά του λαμβάνει ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα αν αναλογιστεί κανείς πως το όνομά του βρισκόταν στον «πάτο» του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας.

Κωστής Χατζηδάκης

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider