Τσίπρας: Η Ελλάδα δεν χρειάζεται έκτακτα μέτρα, αλλά ελάφρυνση χρέους

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τσίπρας: Η Ελλάδα δεν χρειάζεται έκτακτα μέτρα, αλλά ελάφρυνση χρέους

Ηχηρό μήνυμα πως «η Ελλάδα δεν χρειάζεται πρόσθετα μέτρα αλλά ελάφρυνση χρέους» απέστειλε την Πέμπτη ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, λίγες μόλις ώρες πριν το κρίσιμο Eurogroup της Παρασκευής κι ενώ κυβερνητικές πηγές διαμηνύουν από το μεσημέρι πως «Αθήνα και δανειστές βρίσκονται μια ανάσα πριν τη συμφωνία».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Euronews, ο κ. Τσίπρας επανέλαβε πως «η Ελλάδα θα κάνει ό,τι ακριβώς προβλέπει η συμφωνία. Δεν ζητάμε τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο. Η συμφωνία θα υλοποιηθεί. Η χώρα θα βγει από την κρίση και η κοινοβουλευτική πλειοψηφία είναι επαρκής. Αρκεί να μην επιτρέψουμε σε κάποιους να θελήσουν επιπρόσθετα βάρη από αυτά που ορίζει η συμφωνία. Και βεβαίως δεν έχουν καμία δικαιολογία να επιμένουν σε αυτό πλέον διότι τα αποτελέσματα, τα νούμερα, η πραγματικότητα τους διαψεύδει».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την εκτίμηση ότι η ελληνική οικονομία βρίσκεται ένα βήμα πριν την ανάκαμψη. Η χώρα, εξήγησε ο πρωθυπουργός, βρίσκεται στην τελευταία στροφή και χρειάζεται ώθηση προς τα εμπρός και όχι σπρωξιά προς τα πίσω.

«Η ήπια δημοσιονομική προσαρμογή με έγνοια πάντοτε την προστασία των πιο αδύναμων, την προστασία των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων, την προστασία της υγείας και της παιδείας αποδίδει καρπούς. Φαίνεται, λοιπόν, ότι η ελληνική οικονομία είναι ένα βήμα πριν από την ανάκαμψη. Οι Κασσάνδρες διαψεύδονται, όσοι λένε ότι καταστρέψαμε την οικονομία διαπραγματευόμενοι, διαψεύδονται παταγωδώς τώρα είναι η κρίσιμη στιγμή να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

«Έχοντας εικόνα ότι η ελληνική οικονομία βρίσκεται στο κατώφλι της εξόδου από την κρίση πρέπει να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις. Που σημαίνει ότι η Ελλάδα στην τελευταία στροφή χρειάζεται ώθηση προς τα μπρος και όχι σπρωξιά προς τα πίσω. Χρειάζεται λοιπόν όσοι έχουν κάνει τεράστια λάθη με λάθος επιλογές και λάθος προβλέψεις να μην αφεθούν να επαναλάβουν τα ίδια λάθη. Η Ελλάδα λοιπόν που έχει πλεόνασμα 0,7%, 1% πάνω από το στόχο δεν χρειάζεται νέα έκτακτα μέτρα. Αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα είναι την αναγκαία ελάφρυνση του χρέους ώστε να απογειωθεί η οικονομία, να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των επενδυτών να γυρίσουμε επιτέλους στην ανάπτυξη. Δεν πρέπει επουδενί σε αυτή την κρίσιμη στιγμή να επιτρέψουμε σε κάποιους να επιστρέψουν τη χώρα στο σκοτάδι της ύφεσης. Πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά και να ξεπεράσουμε επιτέλους την κρίση», ανέφερε επίσης ο κ. Τσίπρας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider