Νίκος Παππάς: 3 δισ. ευρώ ο «τζίρος» των επικουρικών συντάξεων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νίκος Παππάς: 3 δισ. ευρώ ο «τζίρος» των επικουρικών συντάξεων
«Μιλάμε για μπίζνα 3 δισ. ευρώ κατ' έτος» ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και υποψήφιος βουλευτής στον Νότιο Τομέα Αθηνών, Νίκος Παππάς.

Η ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης είναι στο πρόγραμμα της ΝΔ και «πρόκειται για το ντιλ του αιώνα», ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και υποψήφιος βουλευτής στον Νότιο Τομέα Αθηνών, Νίκος Παππάς, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό News24/7.

«Μιλάμε για μπίζνα 3 δισ. ευρώ κατ' έτος», καθώς τόσες είναι οι εισφορές στα επικουρικά ταμεία, σημείωσε ο κ. Παππάς και πρόσθεσε ότι «έχουν ήδη ανοίξει μασέλες και στόματα και περιμένουν και αδημονούν να ανοίξει αυτή η αγορά».

«Δεν πρέπει να το επιτρέψει ο λαός, ο οποίος έχει εναποθέσει τις ελπίδες του στο δημόσιο αναδιανεμητικό ασφαλιστικό σύστημα» τόνισε για να συμπληρώσει πως η ΝΔ «βιώνει το πολιτικό αδιέξοδο ότι θα πρέπει να εξηγήσει πού θα βρει τα λεφτά για να καλύψει τις τρύπες».

Ο υπουργός επισήμανε ότι «αν σταματήσουμε οι εργαζόμενοι να εισφέρουμε στα επικουρικά ταμεία, δεν θα υπάρχει τρόπος να πληρωθούν οι επικουρικές συντάξεις» και «αυτή η αντικοινωνική αλλαγή είναι η μήτρα όλη της φορολογικής πολιτικής της ΝΔ».

Όπως είπε, «αν ο μη γένοιτο πάμε στο ασφαλιστικό όπου επικρατεί ο νόμος της ζούγκλας» θα πρέπει να εξηγήσει αυτός που το εισηγείται από πού θα γίνουν οι περικοπές για να καλυφθούν «οι τεράστιες τρύπες που ανοίγουν».

«Ο προοδευτικός κόσμος κρίνει και αντιλαμβάνεται ότι ο μόνος τρόπος να αποτρέψουμε την επάνοδο μίας εκδικητικής και ακραίας Δεξιάς υπό τον Μητσοτάκη είναι η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ» υπογράμμισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

Με αφορμή τη χθεσινή εμφάνιση και τοποθέτηση του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, ο κ. Παππάς σχολίασε ότι εκπροσωπεί «ένα κομμάτι μίας πολιτικά μετριοπαθούς Δεξιάς και οικονομικά απολύτως αποτυχημένης». Σημείωσε ότι η διακυβέρνησή του εκτόξευσε το δημόσιο έλλειμμα και ο ίδιος δεν έκανε αυτοκριτική, κρατώντας τον εαυτό του μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας τη δεκαετία των παθών για τον ελληνικό λαό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider