Δημοσκόπηση Alco: Προβάδισμα 9,2 μονάδων για τη ΝΔ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δημοσκόπηση Alco: Προβάδισμα 9,2 μονάδων για τη ΝΔ
Στο ερώτημα «ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο ως πρωθυπουργό;» ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει το 34%, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας το 26%.

Προβάδισμα 9,2 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δίνει στη Νέα Δημοκρατία, στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Alco που διενεργήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού καναλιού Open.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, η ΝΔ λαμβάνει ποσοστό 32,4% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 23,2%. Τρίτο κόμμα είναι το Κίνημα Αλλαγής με 6,5%, ενώ το ΚΚΕ λαμβάνει 4,8%. Η Χρυσή Αυγή βρίσκεται στο 3,8%, το ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη στο 3,5%, ενώ η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου στο οριακό 3%.

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει ποσοστό 29,8% και ο ΣΥΡΙΖΑ 21,3%, με τη διαφορά τους να διαμορφώνεται στις 8,5 ποσοστιαίες μονάδες. Το Κίνημα Αλλαγής έρχεται τρίτο με ποσοστό 6%, ακολουθεί το ΚΚΕ με 4,4%, η Χρυσή Αυγή με 3,5%, Το ΜέΡΑ25 με 3,2% και η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου με 2,7%.

Στο ερώτημα «ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο ως πρωθυπουργό;» ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει το 34%, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας το 26%.

Στην εκτίμηση των εδρών η δημοσκόπηση δίνει για τη Νέα Δημοκρατία 149 με 161 έδρες και για τον ΣΥΡΙΖΑ 71 με 81 έδρες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider