Ο πρόεδρος της Νέα Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποφασίσει να πορευτεί σε αυτή την προεκλογική περίοδο σαν να «μην βλέπει» τον Αλέξη Τσίπρα. Όχι από αλαζονεία, αλλά από επιλογή να εστιάζει στον προγραμματικό λόγο της ΝΔ, πέρα από τις αντιπαραθέσεις κορυφής που έχουν ίσως κουράσει σε έναν βαθμό τον κόσμο.

Υπό αυτό το πρίσμα, ο κ. Μητσοτάκης δεν λέει συχνά ούτε το όνομα του Αλέξη Τσίπρα, ούτε κατονομάζει τον ΣΥΡΙΖΑ. Επιλέγει να πάει μόνο σε ένα ντιμπέιτ με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς και όχι σε ένα τετ-α-τετ, όπως εδώ και εβδομάδες επιδιώκει ο κ. Τσίπρας. Εστιάζει, δε, όλο και περισσότερο στην επαφή του με την κοινωνία και στις συζητήσεις με τους πολίτες.

Μετά τις δύο μεγάλες εκλογικές νίκες της ΝΔ στην ευρωκάλπη και στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο πρόεδρος της ΝΔ έχει επιλέξει να πορευτεί όντας σε απευθείας συζήτηση με τους πολίτες. Αρχής γενομένης από σήμερα, λοιπόν, ξεκινούν και οι εκδηλώσεις στα πρότυπα των αμερικανικών townhall meetings, στις συναντήσεις πολιτικών με πολίτες, με διαδραστικά χαρακτηριστικά. Ο κ. Μητσοτάκης θα πάει προηγουμένως στο Μέτσοβο και στα Ιωάννινα, ενώ το βράδυ θα καταλήξει στην Άρτα, όπου δίνει ραντεβού με ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα.

Κατά τις πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης θα συζητήσει με ένα κοινό περίπου 40-50 ανθρώπων που δραστηριοποιούνται στον χώρο του πρωτογενούς τομέα, αγρότες, αλλά και επιχειρηματίες του κλάδου. Ο πρόεδρος της ΝΔ αρκετές φορές έχει αναδείξει τα ζητήματα του εν λόγω τομέα, ενώ δεν αποκλείεται να εξαγγείλει και έναν οριζόντιο συντελεστή για το αγροτικό εισόδημα της τάξης του 9% ή 10%, για όσους αγρότες συνεργάζονται με συνεταιρισμούς, δέσμευση που υπερβαίνει την ήδη ανειλημμένη για φορολογικό συντελεστή 9% για εισοδήματα από το αφορολόγητο ως τα 10.000 ευρώ. Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης έχει μιλήσει στο κίνητρα και αποδέσμευση πόρων από το πρόγραμμα γεωργικής ανάπτυξης για την επιχειρηματικότητα του πρωτογενούς τομέα.

Αυτή είναι, όμως, μόνο η πρώτη από τις σχετικές συζητήσεις που θα κάνει ο κ. Μητσοτάκης με ειδικά κοινά, σε διάφορες περιοχές της χώρας. Δεν είναι, όμως, μόνο αυτές οι εκδηλώσεις που προγραμματίζονται. Και αυτό γιατί στην οδό Πειραιώς ετοιμάζονται να αξιοποιήσουν τις πρόνοιες της ΚΥΑ που αφορά την προβολή των κομμάτων στην προεκλογική περίοδο και, αντί διακαναλικής συνέντευξης Τύπου, να κάνουν μια διαφορετική διακαναλική: μια συζήτηση, περίπου 45 λεπτών, του Κυριάκου Μητσοτάκη με 10 πολίτες, από διαφορετικές κοινωνικές και ηλικιακές ομάδες.

«Το κοινό θα είναι ο μέσος, καθημερινός Έλληνας», λέει στο Reader.gr συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη, ενώ, φαίνεται πως η επιλογή έχει ήδη γίνει. Κατά τη διαφορετική αυτή διακαναλική συζήτηση, ο κ. Μητσοτάκης θα συζητά απευθείας με τους πολίτες και θα απαντά στις ερωτήσεις τους για το πρόγραμμα της ΝΔ. Κατά πληροφορίες, στο κοινό περιλαμβάνονται ένας δάσκαλος, μια εργαζόμενη μητέρα, ένας αγρότης, ένας ελεύθερος επαγγελματίας κ.ο.κ, με τους επιτελείς της αξιωματικής αντιπολίτευσης να θέλουν να δημιουργήσουν ένα όσο το δυνατόν πιο αντιπροσωπευτικό κράμα της κοινωνίας, με την οποία ο κ. Μητσοτάκης επιδιώκει αδιαμεσολάβητη επαφή.

Το πότε θα μεταδοθεί, τέλος, αυτή η διακαναλική είναι αντικείμενο προγραμματισμού, ενώ εκκρεμεί και η απόφαση για το debate όλων των πολιτικών αρχηγών που θα είναι αντικείμενο της επόμενης συνεδρίασης της Διακομματικής Επιτροπής που θα συγκληθεί στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Πηγή: Reader.gr